Corman_nl_0616

Brood & Banket

Tijdschrift van de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereidergericht adverteren_B&B-nl

Laatste berichten


Actua

B&O Bakkerij Techniek introduceert innovatieve planeetmenger

07/06/2016

In de markt was er al langer vraag naar een planeetmenger die ook als spiraalkneder te gebruiken is. Deze Steno PL40LVS planeetmenger is in een handomdraai getransformeerd in een kneder. Dat is uniek in de markt.
De Evolution kit verhoogt de gebruiksdoelen van je Steno planeetmenger. De speciale haak en kuip zijn snel te monteren en zorgen ervoor dat je niet alleen kunt mengen, maar ook kunt kneden, zonder schade toe te brengen aan de motor of aandrijfsystemen. Met zijn Italiaanse design, capaciteit van 40 liter en variabele snelheid is de planeetmenger geschikt voor elk gebruik, ook voor kleine hoeveelheden.

Meer weten?
B&O Bakkerij Techniek
T. +31 165-31 63 41
verkoop@benobakt.nl

 Actua

Broodverkoop in de toekomst steeds vaker online

07/06/2016

De Nederlandse Rabobank constateert dat de broodverkoop steeds vaker via het onlineschap loopt. De opkomst van online broodverkopen heeft volgens de bank ‘ingrijpende gevolgen’ voor zowel de supermarkten, de industriële bakkerijen als de consument.Actua

Wat is beroepsastma?

07/06/2016

Ongeveer 10 à 15 % astmagevallen bij volwassenen ontstaat op het werk door een stof waarmee u vaak in contact komt. Beroepsastma treft vooral jonge mensen tussen dertig en veertig jaar oud. Niet meer in contact komen met de veroorzakende stof is de enige goede oplossing voor een bewezen beroepsastma. Soms is ontslag de enige uitweg. Denkt u dat u beroepsastma hebt, dan kan u een aanvraag voor een vergoeding indienen bij het Fonds voor Beroepsziekten. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=21197Actua

Chocolade is de nieuwe partydrug

07/06/2016

In Londen en Berlijn zijn pillen en drankjes op basis van cacao razend populair in het uitgaansleven. “Ze zijn goedkoper en niet schadelijk voor de gezondheid”, zegt de Brugse chocolatier Dominique Persoone. “Maar het effect is niet vergelijkbaar met dat van de echte stuff, natuurlijk.”
http://www.demorgen.be/wetenschap/chocola-is-de-nieuwe-partydrug-be1f8b64/Actua

Voetbalvrouwen veroveren bakkerij

07/06/2016

In Bakkerij Sint-Anna in Zottegem is het Europees kampioenschap voetbal al afgetrapt. Bart daagde zeven voetbalvrouwen uit om enkele creaties te maken. Ilse (Kris Van der Haegen), Shana (Laurent Depoitre), Silke (Hannes Van der Bruggen), Caroline (Chris Janssens), Veerle (Eddy Vanden Berghe), Vicky (Tim Matthijs) en Sofie (Hans Cornelis) gingen de uitdaging aan. De dames kregen drie opdrachten. "We hebben heel veel voorbereid," stelde Bakker Bart Schelstraete hen direct gerust. "Twee medewerkers uit de bakkerij stonden klaar om tips te geven".
http://www.nieuwsblad.be/cnt/bljva_02293673Actua

Dode muis in bakkerij brengt bakker voor rechtbank

07/06/2016

De voormalige zaakvoerder van een Kortrijkse bakkerij moest voor de Kortrijkse strafrechter verschijnen na diverse inbreuken tegen voedselveiligheid. Tijdens een controle werden producten in de rekken gevonden waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden was. Bepaalde zaken werden niet bij een correcte temperatuur bewaard. Er werden uitwerpselen van knaagdieren en zelfs een dode muis gevonden in de bakkerij. De productieruimte werd na de controle tijdelijk gesloten. http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160509_02280994Actua

100 procent Belgische supermarkt in één dag uitverkocht

07/06/2016

Deze week opende in de Brusselse Matongéwijk Belgomarkt, de eerste supermarkt die uitsluitend Belgische producten verkoopt. De nadruk ligt er op biologische, verse producten, waarbij geen bewaarmiddelen worden gebruikt. Een concept dat blijkbaar aanslaat, want na amper één dag waren alle rekken leeggekocht.

 

 Actua

Gebruik merknaam Rode Duivels/KBVB

07/06/2016

Het EK-voetbal biedt voor de handelaar interessante commerciële mogelijkheden. De Belgische Voetbalbond hanteert evenwel strenge regels. Wat mag en wat niet? Via volgende link kom je het te weten! http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/gebruik-merknaam-rode-duivelskbvbActua

Nieuwe praline voor Keerbergen: de Draverpraline

07/06/2016

Na de succesvolle lancering van hun Draver Bier, een jaar geleden, stellen Keerbergenaren Hans Verhoeven en Bruno Steurs de Draverpraline voor. Ze konden hiervoor beroep doen op het vakmanschap van de jonge Keerbergse chocolatier David Reheul, die met deze praline niet aan zijn proefstuk toe is.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blcju_02290595Actua

Koffie in een hoorntje

07/06/2016

olgens bedenker Dayne Levinrad is zijn koffie in een hoorntje de meest populaire koffietrend op Instagram. Sinds januari kregen foto's met #coffeeinacone samen al meer dan een miljoen likes. Omdat hij van mening is dat heel wat mensen mensen vooral houden van koffie, ijs en chocolade, bedacht hij een creatie die de drie combineerde.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160523_02303117

 

 Actua

Hasseltse bakker lanceert EKclair

07/06/2016

Bakker Christophe Cupers lanceert speciaal voor de Rode Duivels de EKclair, een variant op de aloude eclair. “De basis is een huisgemaakt soezenbeslag, gevuld met crème patissière en afgewerkt met chocoladefondant. Voor het EK-kantje hebben we er een chocoladen tricolore shirt aan toegevoegd en schrijven we met witte chocolade een naam van een Rode Duivel op de eclairs”, aldus de bakker zelf.
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160605_02324007/hasseltse-bakker-lanceert-ekclairActua

De Hommelbiertaart is er weer

07/06/2016

Er is weer Hommelbiertaart te koop. “De taart werd enkele jaren geleden erkend als streekproduct”, zeggen Sylvie en Koen van bakkerij Rabaut uit Poperinge. “Hommelbiertaart werd al een hele tijd niet meer gemaakt, tot wij het recept lichtjes aanpasten. We voegden honing toe en marineerden de appel in het Hommelbier op een andere manier. Hommelbiertaart smaakt naar flan en het Hommelbier proeft niet al te sterk door. De Poperingse hopsector zit opnieuw in de lift en met de herlancering van dit streekproduct springen wij mee op de kar.”
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160525_02307612Actua

Water wordt schaars, voedselprijzen verdubbelen mogelijks

07/06/2016

De groeiende populatie en daaruit voortvloeiende grotere vraag naar voedsel kan al binnen enkele jaren leiden tot een verdubbeling van de voedselprijzen. Belangrijkste oorzaken: klimaatverandering, waterschaarste en het verdwijnen van landbouwgrond. Dat blijkt uit een rapport van Global Foodprint Network (GFN) in samenwerking met de Verenigde Naties.
http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/2710180/2016/05/20/Water-wordt-schaars-voedselprijzen-verdubbelen-mogelijks.dhtmlActua

Automatische kassa in opmars bij de lokale voedingswinkel

07/06/2016

Automatische, hygiënische kassa’s zijn in opmars bij de lokale voedingswinkel. Uit onderzoek van het NSZ blijkt dat traditionele kassa’s steeds meer worden vervangen door kassa’s waarbij de klant geen geld meer moet overhandigen aan de handelaar, maar zijn muntstukken of biljetten rechtstreeks in de machine deponeert. Zes procent van de zelfstandige voedingswinkels zou op dit moment al met zo’n kassa werken.
http://www.gondola.be/nl/news/food-retail/automatische-kassa-opmars-bij-kleine-voedingswinkelActua

KOMA kondigt pensioen van R.R.C. Gillaer aa

07/06/2016

Sinds 9 mei 2016 geniet R.R.C. Gillaer van zijn welverdiende pensioen. KOMA NV is de heer Gillaer zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor het bedrijf, het KOMA-product en de service die hij in de loop van al die jaren aan onze clientèle heeft verleend. KOMA laat weten dat R.R.C. Gillaer de nog lopende zaken voor de Belgische en Luxemburgse markt afwerkt. Hij verlengt zijn tijdsbestek voor het afhandelen van die zaken tot 31 december 2016.
Meer info:
T. 02-660 16 80
BE-info@koma.com
www.koma.comActua

Miki en Eriko leren pralines maken bij Joost Arijs

07/06/2016

Bijna 10.000 kilometer en dik twaalf uur vliegen. Zo lang reisden Miki (26) en Eriko (26) vanuit Japan om in Gent de beste patisserie en pralines te leren maken. “België is het walhalla en Joost Arijs is de absolute top”, zeggen ze. Toekomstige chefs en patissiers reizen wel vaker naar het buitenland om zich te vervolmaken, maar sommigen gaan daar wel heel ver in. In het atelier van patissier Joost Arijs werken twee Japanse stagiairs. “In hun thuisland is patisserie enorm aan het opkomen”, zegt Arijs. “Ze zijn er zot van goeie taarten en van pralines.”
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160518_02294146

 

 

 

 Actua

Hit in Nederland: curryworsttaart

07/06/2016

Een hartige taart met frikandellen, bij ons ook bekend als curryworsten, blijkt een grote hit in het Nederlandse Grubbenvorst. Een lokale bakker bedacht de lekkernij voor een jarige klant die niets liever lust dan deze snack. De bakker plaatste een foto van de taart op Facebook en dat leverde veel aandacht op van enthousiaste fijnproevers uit het hele land. Het gerecht druipt van de currysaus en is volgens de makers nog lekkerder met extra ui en mayonaise.
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2718032/2016/05/28/Hit-in-Nederland-curryworsttaart.dhtmlActua

B&O Bakkerij Techniek introduceert innovatieve planeetmenger

02/05/2016

De planeetmenger die echt kan kneden
Vanuit de markt was er veel vraag naar een planeetmenger die tegelijkertijd ook te gebruiken is als spiraalkneder. Vrijwel geen enkele planeetmenger is hiervoor gemaakt maar deze Steno wordt in een handomdraai getransformeerd in een kneder. Dit is uniek in de markt en B&O Bakkerij Techniek heeft het genoegen om deze machine aan u te presenteren.

 

 Vakwedstrijden

Belgisch kampioenschap wielrennen voor bakkers in Holsbeek

27/04/2016

Op 16 mei vindt in Holsbeek het Belgisch kampioenschap wielrennen voor bakkers, bakkersgasten en medewerkers uit de bakkerijsector plaats. De deelnemers strijden in twee categorieën (-40 en +40) en rijden een traject van 60 kilometer. Inschrijven kan tot 10 mei. Meer info: bakkerijbennyenhilde@msn.com of 0475-833 866.Onze nieuwsbrief

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.


 


Abonneer u

U kan zich kosteloos abonneren als professional door hier te klikken.Ons magazineContacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@evolution.be