Corman_nl_0616

Brood & Banket

Tijdschrift van de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereider



gericht adverteren_B&B-nl

Laatste berichten


Actua

Broodbroeders verkoopt brood bij abonnement

27/06/2016

Broodbroeders verkoopt zijn ambachtelijke broden via een flexibele abonnementsformule. Klanten kunnen ze oppikken in een van de zeven afhaalpunten in Mechelen en Mortsel. http://trends.knack.be/economie/ondernemen/broodbroeders-verkoopt-brood-bij-abonnement/article-normal-717831.htmlx



Agenda

Demo met Christophe Renou in Brugge

27/06/2016

Op dinsdag 20 september 2016 verzorgt Christophe Renou een demonstratie voor VABA Sint-Aubertuscentrum in Ter Groene Poorte in Brugge. Renou is Meilleur Ouvrier de France. Hij werkte onder meer bij Stéphane Bourdillat in Nantes en bij Lucien Moutarlier in Lausanne. Vandaag is hij actief als docent aan de Ecole du Grand Chocolat Valrhona.

Deelname aan de demonstratie (van 9.30 tot 16 uur, inclusief middagmaal) kost 90 euro.
Info en inschrijving: Hans D’heer, T. 050-40 30 20 of hans.dheer@tergroenepoorte.be



Actua

Bakkers spelen in op Rode Duivel-gekte

27/06/2016

Vier op de tien zelfstandigen speelt in op de voetbalgekte nu het EK voetbal in Frankrijk is gestart. Dat blijkt uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie Unizo. Vaak gaat het om speciale decoraties in de etalage of verkoop van aangepaste artikelen. Bart Schelstraete uit Zottegem ontwikkelde naar aanleiding van het EK ene tricolore brood.
http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/article/detail/2734713/2016/06/12/Zelfstandigen-spelen-in-op-voetbalgekte.dhtml



Actua

Deze taart met M&M’s maak je makkelijk zelf

27/06/2016

YouTube-fenomeen Dave Hax heeft twee miljoen volgers op zijn kanaal, waar hij tips heeft om allerlei spullen zelf in elkaar te knutselen. Om deze mijlpaal te vieren, gaat hij de culinaire toer op met een taart vol M&M’s die je zelf makkelijk maakt. https://www.youtube.com/watch?v=u5ordO94Wm0



Actua

Helft van producten in Roemeense supermarkten moet lokaal zijn

27/06/2016

Roemenië staat op het punt om een wet goed te keuren die supermarkten verplicht om meer lokale producten te verkopen. Maar liefst 51% van het aanbod in de winkels moet “lokaal” zijn. Al is het twijfelachtig of de protectionistische wet niet zal tegengehouden worden door Europa. http://www.gondola.be/nl/news/food-retail/helft-van-producten-roemeense-supermarkten-moet-lokaal-zijn



Publicatie

Nieuw boek over bier en chocolade

27/06/2016

Bierliefhebber Geroen Vansteenbrugge (53) en chocoladekenner Claudia Delbaere (30) hebben samen een boek over bier en chocolade geschreven. In ‘Bier en Chocolade’ presenteren ze veertig tongstrelende combinaties.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160607_02327894



Actua

Taart met bodyguards voor Belle Perez

27/06/2016

Bakker Eric Van Thillo is zo stilaan een BV-bakker aan het worden. Na de taart die hij al maakte voor Zdenek Stybar was het zaterdag de beurt voor een taart voor de 300 genodigden voor het huwelijksfeest van Belle Perez en Wouter van der Horst. http://www.gva.be/cnt/dmf20160619_02346680/taart-met-bodyguards-voor-belle-perez



Actua

Nederlandse en Belgische bakkersbranche werken samen aan campagne voor brood

27/06/2016

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft in opdracht van de Nederlandse en Belgische bakkerijbranches een plan opgesteld om brood weer in een positiever daglicht te zetten. Hiervoor is een Europese subsidieaanvraag voor de periode 2017 tot en met 2019 gedaan.



Actua

Zomerse cuberdons bij Geldhof

27/06/2016

Geldhof breidt zijn assortiment cuberdons deze zomer uit. De confiserie lanceert verschillende cuberdons op basis van vruchtenconcentraat. Het gaat onder meer om een cuberdon op basis van sinaasvruchtenconcentraat, overgoten met een laagje Belgische fondantchocolade. Andere varianten zijn cuberdons op basis van citroen-, braambes-, aardbei- of appelconcentraat. De cuberdons zijn onder meer te verkrijgen via de nieuwe webshop: www.geldhofcuberdons.be.



Actua

Darcis opent nieuwe boetiek in Verviers

27/06/2016

Na bijna tien jaar van wikken en wegen en een jaar vol bouwactiviteiten opent Jean-Philippe Darcis begin juli eindelijk de deuren van La Chocolaterie. Op de nieuwe locatie in het centrum van Verviers kunnen bezoekers de chocolade, makarons en patisserie van de meester ontdekken. Darcis is de eerste Belgische chocolatier die zijn atelier toegankelijk maakt voor het publiek. De aanloop naar de opening van de nieuwe zaak werd tijdelijk verstoord toen er eind mei brand uitbrak in het atelier van Darcis.

 



Actua

Eén plant tv-reeks over chocoladebedrijf

27/06/2016

In 2017 zendt Eén een zevendelige fictiereeks uit die zich afspeelt bij een chocoladebedrijf. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Daar wordt hij verliefd op één van zijn collega's: Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper. In de reeks van productiehuis De Mensen maken onder meer Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn en Jan Decleir hun opwachting.
http://www.demensen.be/nl/producties/tytgat-chocolat



Actua

WK wielrennen voor bakkers, confiseurs en chocolatiers

27/06/2016

Op 21 augustus vindt het wereldkampioenschap wielrennen voor bakkers, confiseurs en chocolatiers plaats in Felino, nabij Parma in Italië. De organisatie hoopt op de dertigste editie van het WK ook opnieuw Belgische deelnemers te mogen verwelkomen. Mogelijk vindt het WK in 2017 of 2018 in ons land plaats. Inschrijven voor de editie 2016 kan nog tot 10 juli. Meer info: www.wbw-2016.it



Chocolade

Cité du Chocolat krijgt uitbreiding

27/06/2016

In het Franse Tain l’Heritage plant Valrhona een uitbreiding van de Cité du Chocolat. De chocoladeproducent wil de knowhow van de chocolatier er nog beter in de kijker plaatsen. In een nieuwe ruimte van 700 vierkante meter kunnen bezoekers van nabij kennis maken met chocolade, onder meer via workshops en proefsessies.



Actua

Broodverkoop in Nederlandse supermarkt stijgt weer

27/06/2016

Voor het eerst sinds 2012 wordt er weer meer brood verkocht in de Nederlandse supermarkt. In de eerste 16 weken van dit jaar steeg de omzet van € 446 miljoen in 2015 naar € 454 miljoen in 2016. Dat meldt Distrifood, onafhankelijk nieuwsblad voor supermarkten. De afgelopen jaren had brood het moeilijk. Onder invloed van boeken als Broodbuik en De Voedselzandloper, die uitleggen waarom de mens tarwe zou moeten mijden, werd er in totaliteit minder brood in de supermarkt verkocht. Aan die trend komt nu een einde.
http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/nieuws/2016/6/kentering-in-dalende-broodverkoop-bij-supermarkt-10134459



Chocolade

Côte d’Or presenteert chocolade met fruit

27/06/2016

De nieuwe tablette van Côte d’Or combineren de intensiteit van chocolade met de rijke, frisse toets van fruit. Aan de realisatie van de nieuwe productlijn ging een zoektocht van twee jaar vooraf, die leidde tot de juiste combinaties van chocolade met passievrucht, rode vruchten, sinaasappel en kokos.

 

 

 

 

 



Chocolade

Bruyerre viert Charleroi met een nieuwe praline

27/06/2016

Naar aanleiding van 350 jaar Charleroi hebben Bruyerre en de abdij van Aulne elke een specialiteit ontwikkeld met de naam ‘La Sambrée’. Het product van de abdij van Aulne is een amberkleurig bier van hoge gisting, hergist op fles. Bruyerre creëerde met ‘La Sambrée’ een praline die perfect bij het bier past. De praline bestaat uit ambachtelijke praliné en een lichte, krokante biscuit, omhuld met een fijn laagje zwarte chocolade.

 

 



Actua

B&O Bakkerij Techniek introduceert innovatieve planeetmenger

07/06/2016

In de markt was er al langer vraag naar een planeetmenger die ook als spiraalkneder te gebruiken is. Deze Steno PL40LVS planeetmenger is in een handomdraai getransformeerd in een kneder. Dat is uniek in de markt.
De Evolution kit verhoogt de gebruiksdoelen van je Steno planeetmenger. De speciale haak en kuip zijn snel te monteren en zorgen ervoor dat je niet alleen kunt mengen, maar ook kunt kneden, zonder schade toe te brengen aan de motor of aandrijfsystemen. Met zijn Italiaanse design, capaciteit van 40 liter en variabele snelheid is de planeetmenger geschikt voor elk gebruik, ook voor kleine hoeveelheden.

Meer weten?
B&O Bakkerij Techniek
T. +31 165-31 63 41
verkoop@benobakt.nl

 



Actua

Broodverkoop in de toekomst steeds vaker online

07/06/2016

De Nederlandse Rabobank constateert dat de broodverkoop steeds vaker via het onlineschap loopt. De opkomst van online broodverkopen heeft volgens de bank ‘ingrijpende gevolgen’ voor zowel de supermarkten, de industriële bakkerijen als de consument.



Actua

Wat is beroepsastma?

07/06/2016

Ongeveer 10 à 15 % astmagevallen bij volwassenen ontstaat op het werk door een stof waarmee u vaak in contact komt. Beroepsastma treft vooral jonge mensen tussen dertig en veertig jaar oud. Niet meer in contact komen met de veroorzakende stof is de enige goede oplossing voor een bewezen beroepsastma. Soms is ontslag de enige uitweg. Denkt u dat u beroepsastma hebt, dan kan u een aanvraag voor een vergoeding indienen bij het Fonds voor Beroepsziekten. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=21197



Onze nieuwsbrief

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.


 


Abonneer u

U kan zich kosteloos abonneren als professional door hier te klikken.



Ons magazine