Bakkerijschool Ter Groene Poorte opent winkel met ontbijthoek

Proeven van de kunsten van topbakkers- en patissiers in spe? Dat kan in Ter Groene Poorte, waar de bakkerijschool een winkel met ontbijthoek heeft geopend. “Allemaal gemaakt in kader van de opleiding.”

Vers brood, pistolets en boterkoeken, maar ook taart en gebak: geen refter waar het smakelijker eten is dan die van gastronomische school Ter Groene Poorte. En voortaan kan ook u dat ontdekken, want de eetruimte Rock & Soul werd na een herinrichting voorzien van een bakkerswinkel mét ontbijthoek waar iedereen welkom is.

“We hebben alles wat je in een bakkerij kan vinden en meer. Al zullen we niet elke dag elk product in het aanbod hebben, want dat is afhankelijk van de lessen. Die zullen bepalen wanneer er bavarois of eclairs in de toog liggen”, zegt Gert Rots, verantwoordelijke praktijk van Ter Groene Poorte.

Visitekaartje

“Daarnaast zullen ook creaties van de leerlingen voedingstechnieken hier te koop worden aangeboden, zoals kaas en bier. Het gaat steevast om producten van hoge kwaliteit, want hiermee willen we tonen wat onze studenten kunnen. Dit is hun visitekaartje. “De lessen zullen bepalen wanneer er bavarois of eclairs in de toog liggen”

De winkel en ontbijtzaak zijn open van dinsdag tot vrijdag, telkens van 9.30 uur tot 11.30 uur, en ook op woensdagnamiddag. Al kunnen de openingsuren wel afwijken tijdens periodes met examens of evenementen.

Nieuwe bakkerijschool

“Wie ons doelpubliek is? Dat kunnen zowel omwonenden als passanten zijn. En natuurlijk zijn ook de studenten en collega’s van de vlakbij gelegen scholen zoals de campus van KU Leuven en Syntra West welkom.”

Overigens spreekt Ter Groene Poorte over een pop-up, want op termijn wordt de bakkerijschool volledig vernieuwd. De voormalige gebouwen van de slagerijopleiding, die enkele jaren geleden naar een nieuwbouw verhuisde, worden gestript en volledig gerenoveerd tot moderne praktijkruimtes.

Prijskaartje van de investering: twee miljoen euro. “De bedoeling is om de nieuwe lokalen in de loop van het schooljaar 2020-2021 in gebruik te nemen”, zegt Rots.

Bron: Het Nieuwsblad

2 Comments

  1. Fout in uw website: de aanklik-optie “HOME” werkt niet, en de contactgegevens zijn (voor mij althans) niet te vinden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.