40% meer restaurants starten samenwerking met Deliveroo, ook beenhouwers en bakkers kunnen zich aansluiten

Twee weken na de beslissing van de overheid dat Belgische cafés en restaurants dienen te sluiten als gevolg van de uitbraak van het COVID-19 virus, hebben meer dan 175 nieuwe restaurants zich aangemeld om samen te werken met Deliveroo, om zo hun bedrijf in stand te houden en hun klanten te blijven bedienen.

Hoewel een aantal internationale ketens en sommige lokale restaurants besloten om tijdelijk de deuren te sluiten, merkt Deliveroo veel nieuwe interesse van restaurants om samen te werken met het platform. Dit is niet alleen zo in de 12 Belgische steden waar Deliveroo actief is, maar het is ook een internationale trend.  Zo heeft Deliveroo in thuisland het VK de afgelopen twee weken bijna 3.000 nieuwe restaurants zien toetreden.

Restaurants

Restaurants die de switch maakten, omvatten niet enkel grote ketens, maar ook lokale favorieten zoals MyTannour in Brussel, en high-end restaurants waarvan de meerderheid tot nu toe geen bezorgingsdiensten had. Ook bakkers, beenhouwers en lokale kruideniers sluiten zich aan. 

Klanten krijgen korting

Om de restaurants die open blijven te ondersteunen, geeft Deliveroo haar klanten tot eind maart €5 korting op iedere bestelling. Zo wil Deliveroo haar klanten aanzetten om bij hun lokale favoriete restaurants te bestellen. Het platform hoopt hiermee dat er dit weekend weer wordt uit gegeten, maar dan gezellig thuis. 

HELP HORECA

Het was sinds dag één belangrijk voor Deliveroo om restaurants zo goed mogelijk te ondersteunen. De eerste dagen hebben de individuele accountmanagers contact opgenomen met de restaurants om na te gaan of ze open wenste te blijven en om hun noden te identificeren. Dit heeft geleid tot de volgende maatregelen en initiatieven:

  • Elke klant zal vanaf dit weekend en tot eind maart 10 keer €5 korting krijgen op elke bestelling met de code HELPHORECA
  • Bestaande zones worden uitgebreid om meer potentiële klanten te benaderen
  • Specifieke teams werken 24/7 ter ondersteuning van restaurants die willen leveren
  • Een buitengewoon laag tarief wordt gehanteerd voor nieuwe restaurants die zich wensen in te schrijven
  • Contactloze levering zijn verplicht, zodat restaurants de consument het vertrouwen geven dat de levering veilig wordt uitgevoerd
  • Deliveroo ontwikkelde op maat gemaakte online marketingtools voor restaurants om klanten te laten weten dat chefs bezorgingsdiensten aanbieden 
  • Deskundig advies en begeleiding wordt aangeboden rond het veilig opereren via een website voor restaurant http://go.deliveroo.com/be-nl/Covid19 
  • Nauwe contacten met relevante overheden en federaties worden onderhouden om bezorgdheden van restaurants duidelijk te maken omtrent meer ondersteuning van restaurants door de overheid 

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo, voegt hieraan toe:

“We willen er zijn voor de restaurants die open willen blijven en hen helpen hun gerechten te leveren aan gezinnen die het thuis gezellig willen maken. In deze ongeziene periode, begrijpen we hoe essentieel het is om te verzekeren dat zij, die niet naar buiten kunnen, toch toegang blijven krijgen tot gerechten van hardwerkende en lokale chefs. Ook werken we samen met restaurants om hun activiteiten te optimaliseren.”

In België is Deliveroo aanwezig in 35 steden, waaronder Antwerpen, Brussel, Brugge, Charleroi, Gent, Kortrijk, Leuven, Luik, Marcinelle, Mechelen, Waterloo en Namen. Momenteel zijn er 3.500 koeriers actief in het land en werken 3.000 restaurants met Deliveroo