Aarschots gebak erkend als Streekproduct

De taart werd in de jaren '80 ontwikkeld.
De fiere Aarschotse bakkers

Marcel Deleu lag in de jaren ’80, samen met Patisserie Engels en Bakkerij Noppen, aan de basis van het Aarschots gebak. Ze ontwikkelden een verfijnde appeltaart met bladerdeeg, frangipane, appelcompote en pralin. Dit was de periode waarin nog andere appeltaarten in het Hageland het licht zagen. Momenteel bakt enkel Pieter Vander Bruggen, die Patisserie Deleu overnam, de taart nog. Hij volgt nauwgezet de traditie en alles wordt “huisgemaakt”. Het Aarschots gebak wordt als volgt opgebouwd: het bladerdeeg wordt zeer dun uitgerold, het deeg wordt bedekt met een laag frangipane, bovenop komt een rijkelijke laag appelcompôte en dan volgt de afwerking met pralin van geroosterde amandelen en kokos. Voor het hoofdingrediënt “de compote” wordt met Jonagold appels uit het Hageland gewerkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.