Bakker zet bel op grens BE-NL; creatief in coronatijden

Nu onze landsgrenzen dicht zijn voor niet-essentieel verkeer, duiken her en der onverwachte problemen op. In het dorp Koewacht bijvoorbeeld, in Moerbeke, zorgen de Belgische coronamaatregelen voor een netelige situatie. De grens snijdt het dorp in tweeën en de enige warme bakker van het dorp zit aan de Belgische kant. Nu de grens dicht is, betekent dat dat de Nederlanders niet naar de bakker kunnen. Maar daar vond bakker Frans Otto een oplossing voor. “Ik heb een bel geïnstalleerd aan de nadarhekkens die op de grens staan”, legt hij uit. “Als mijn Nederlandse klanten aanbellen, ga ik gewoon even vragen wat ze nodig hebben.”

Een opmerkelijke vorm van #CoronaCreativiteit in het grensdorp Koewacht. Daar installeerde de enige warme bakker van het dorp noodgedwongen een bel aan de Belgisch-Nederlandse grens. Zo kunnen Nederlandse dorpsbewoners nog altijd genieten van brood, pistolets en koffiekoeken van ‘hun’ warme bakker. “Mijn bakkerij staat op amper 30 meter van de grens”, zegt bakker Frans Otto. “Op de eerste dag stonden de Nederlanders allemaal te roepen en te zwaaien aan het hek. Dus kwam ik op het idee om hier een bel te hangen.”

Leuke oplossing

De Nederlandse klanten zijn alvast erg opgetogen met de leuke oplossing. “De dichtstbijzijnde Nederlandse bakker is 10 kilometer verderop, dus dan is dit wel erg handig”, klinkt het. “Onze bakker denkt erg goed mee met zijn klanten, daar wordt iedereen gelukkig van.”

De ‘grensbel’ in actie zien? Bekijk hier de reportage uit het VRT-journaal.

Bron: VRT