China wint Wereldkampioenschap Bakkerij 2020

Het door Christian Vabret in 1992 gecreëerde wereldkampioenschap Bakkerij is in de loop der tijd uitgegroeid tot een belangrijk en niet te missen evenement voor de sector. De hele wereld neemt eraan deel en volgt de wedstrijd op de voet. Gisteren vond de finale plaats op de beurs Europain in Parijs. China werd de grote winnaar van het wereldkampioenschap bakkerij 2020.

De Coupe du Monde van de bakkerij brengt 12 internationale teams samen, bestaande uit drie kandidaten die strijden in vier specialiteiten:

  • Baguette en broden van de wereld
  • Zoet gebakje
  • Artistiek stuk
  • Gastronomische broodjes (categorie die door de drie kandidaten gezamenlijk wordt gemaakt).

volgens een vastomlijnd programma en criteria. Onder de ogen van een prestigieuze jury, erkend door professionals in het vak, onthullen de teams de rijkdom van hun knowhow, hun vaardigheid, hun creativiteit… Deze tests zijn bedoeld om de kandidaten ertoe aan te zetten zichzelf te overtreffen. Hun uitdaging: de leden van de jury verleiden en verrassen.

Deze internationale wedstrijd op zeer hoog niveau vindt om de vier jaar plaats tijdens de internationale tentoonstelling Europain in Parijs.

Winnaars van de Coupe du Monde van de bakkerij 2020

‘s Werelds grootste wedstrijd voor broodkunstenaars brengt elke 4 jaar de beste bakteams ter wereld samen. Tijdens het CREMAI in maart 2019, in Casablanca, heeft de African Cup de selectie mogelijk gemaakt van: Egypte, Marokko en Ivoorkust.Van 16 tot 19 mei 2019 vonden de Europese selecties plaats. Frankrijk, Nederland en Denemarken werden geselecteerd voor de finale. Op het Amerikaanse continent zijn twee landen geselecteerd: de Verenigde Staten en Costa Rica. Vier landen werden tenslotte geselecteerd voor de Louis Lesaffre Cup Azië in Shanghai: China (Taipei), China, Zuid-Korea en Japan.

De winnaars

Coupe du Monde van de bakkerij: de winnaar van het wereldkampioenschap 2020 werd China. De tweede plaats ging naar Japan. De derde plaats was voor Denemarken

Speciale prijzen:

China

Yu Peng: Baguette en Brood van de Wereld:
Lu Pei
Gong Xin artistiek stuk
WANG LI COACH

Japan
Ninomiya Shigeaki: stokbrood en brood van de wereld:
tsudapasta
Artistiek stuk: Katsumi Yohei
Coach :Nagata Yuki

Denemarken
Troels Mikkel Hansen: stokbrood en brood van de wereld
Siri pallesen: hartig gebak
Asger Skov Hansen: artistiek stuk
Coach Kasper Hansen