Chocolatiers steunen massaal zorg- en opvanginstelligen

Heel wat Belgen zullen de periode van Pasen dit jaar heel anders beleven door de coronacrisis. Maar de Belgische chocolatiers willen ervoor zorgen dat iedereen nog steeds kan genieten van lekkere chocolade. Daarom schenkt de sector liefst meer dan 10 miljoen paaseitjes, koekjes en confiserieproducten aan zorg- en opvanginstellingen.

Chocolade is steeds een plezierproduct geweest die jong en oud verblijdt, zeker in moeilijke tijden. Niet voor niets maakte chocolade deel uit van het soldatenrantsoen in de tweede wereldoorlog. Aangezien zelfs de paasklokken dit jaar niet mogen uitvliegen schenken Belgische chocolatiers dit jaar massaal paasproducten aan zij die zich in deze periode vooral voor anderen inzetten.

Genereuze schenkingen


Belgische chocolatiers maken er een erezaak van om in deze periode de smakelijkste en creatiefste paaseieren en paashazen te maken. Dit jaar gaan ze nog een stap verder. Onze Belgische chocolatiers willen namelijkwat licht en plezier brengen voor wie deze tijden het moeilijkst zijn en voor wie zich dag en nacht inzet voor onze medemensen.

Onder andere zorginstellingen, opvangtehuizen voor kinderen en ziekenhuizen krijgen daarom massaal paasproducten geschonken. Deze sympathieke vrijgevigheid kwam zowel van de grote chocolatiers die ons land rijk is als van de kleine en middelgrote artisanale chocolatiers die zo wat verlichting brachten in hun lokale omgeving.

Vele chocoladewinkels open en online verkoop


Trouwens, en dit in tegenstelling van wat in sommige persartikelen verscheen, zijn vele chocolatiers deze week open en kan u er terecht voor uw paasaankopen (toch even vooraf bellen voor de openingsuren) of via de webshops. U kan er uzelf, familie en vrienden plezier mee doen. Misschien vindt u er ook een paar geschenkjes die zorgverstrekkers uit uw omgeving zeer attentvol zullen vinden.

Vrolijk Pasen !