Een chocoladeparadijs in Slovenië

Als je denkt dat je naar Brugge moet voor chocolade, dan heb je het deze keer mis. In Slovenië gaat er namelijk een chocoladedorp open. In Chocolate Village by the River kunnen chocoholics zich binnenkort helemaal laten gaan te midden van de natuur!

Logeren in een chocoladedorp… het moet een droom zijn voor chocoladeliefhebbers. Ontbijt met chocolade, lunch met chocolade en diner met chocolade, stel je voor. Om het ene chocolademoment aan het andere te breien, volg je tussenin een chocoladeworkshop of neem je een chocolademassage. Daarbij mag je wel eens proeven, maar voorzichtig dat je jezelf niet opeet!

Chocolate Village by the River zal het hele jaar open zijn en je kunt er overnachten in drie types van glamping units. Ze zijn – uiteraard – genoemd naar een bepaald soort cacao: Forastero, Criollo en Trinitario. De logdes zijn geschikt voor drie of vier personen. Forestero lodges liggen naast de rivier, Criollo lodges zijn panoramisch in de hoogte gebouwd en Trinitario lodges hebben als extraatje een houten hot tub en een open haard. In elke lodge is er een keuken of kitchenette, een badkamer, leefruimte en een terras. Vlakbij is er ook een wellness lodge en een natuurlijke zwemvijver. Die is helaas niet met chocolade gevuld.
Het enige minpunt aan zo’n chocolade-vakantie is de kans dat je een kilootje of wat bijkomt. Niet getreurd want de extra chocolade-calorietjes kun je in de buurt van het chocoladedorp gemakkelijk kwijt. De omliggende regio langs de rivier Drava maakt deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Er zijn veel bewegwijzerde wandelpaden en je kunt kilometerslange fietstochten maken langs de Drava tot bij de wijngaarden rond Maribor. Na een dagje sporten keer je terug naar de rust van Chocolate Village by the River. De vermoeide spieren laat je los masseren, mét chocolade, heerlijk !

Voor meer informatie over Chocolate Village by the River: https://www.chocolatevillage.eu/
Voor meer informatie over Slovenië: https://www.slovenia.info/en

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.