Na gouden medaille geen flessen meer beschikbaar: alles is verkocht

De media-aandacht voor de prijzen die het Domaine du Chant d’Eole uit Quévy-le-Grand in Henegouwen won, had een impact op de flessenverkoop. Behalve de Élixir Saint-Georges zijn er momenteel geen flessen meer beschikbaar. “Het feit dat we erkend werden als de beste champagnewijn ter wereld, in het bijzijn van andere, grote champagnehuizen trok de Franse media naar onze regio. De afgelopen twee maanden hebben we niets meer over om te verkopen. Van de 30.000 flessen die in september de kelder zullen verlaten, zijn er al 27.000 gereserveerd.

Domaine du Chant d’Eole produceert momenteel ongeveer 100.000 flessen per jaar. Het doel van deze wijnbouwer uit Henegouwen is om in enkele jaren 250.000 flessen per jaar te produceren en het areaal te vergroten van 15 hectare tot 30 hectare met een toename van drie hectare per jaar.

Twee mousserende wijnen

Op het Domaine worden twee mousserende wijnen geproduceerd: Blanc de blancs (een cuvée die hoofdzakelijk van Chardonnay wordt gemaakt en een vleugje Pinot blanc volgens de traditionele methode, waarbij een tweede gisting in de fles plaatsvindt) en een rauwe rosé (met toevoeging van pinot noir, d.w.z. 8 tot 10.000 flessen). De rijpingstijd is 18 tot 48 maanden, terwijl een mousserende wijn die in de Champagne wordt geproduceerd 15 maanden rijpt. “We wilden finesse en rondheid voor onze producten”, legt Hubert Ewbank uit.

Likeur

Naast deze twee mousserende wijnen is er Élixir Saint-Georges, een sterke drank die lijkt op een Pineau des Charentes. Dit elixer is ook een eerbetoon aan de folklore van de Mons, maar niet alleen dat.”. In de 19e eeuw maakte een bakker uit Bergen een elixer Saint-Georges, een aromatische likeur en een dessert. De productie werd in 1942 gestaakt. Onze Saint-Georges refereert ernaar! Dit “aperitief uit Bergen” wordt geproduceerd in samenwerking met de distilleerderij van Biercée.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.