Taarten zonder melk en eieren van Catberry: steeds populairder

Een taart bakken zonder boter of melk? Amélie Badie (27) laat zien dat het kan. In Catberry op de Ottergemsesteenweg in Gent tovert ze prachtige veganistische taarten uit de oven. “Klanten komen van heinde en ver om mijn producten te proeven!

Amélie Badie (27) laat zien dat het ook anders kan. Ze bakt veganistische taarten in haar Catberry banketbakkerij aan de Ottergemsesteenweg in Gent. Van bruidstaarten met bloemen over romige worteltaarten tot gekarameliseerde koekjes.

Speciale ingrediënten

De taarten worden niet gemaakt van koemelk, maar van sojamelk, haver- of amandelenmelk. De boter wordt vervangen door sojaboter of andere plantaardige alternatieven, de eieren vervangen door kikkererwtensap.

Bakwedstrijd

Amélie Badie is sociaal assistent van opleiding. Deze bijzondere wending in haar carrière kon ze niet voorspellen. “Ik was nooit van plan om een bakkerij te openen, maar dat is nu toch gebeurd!”. Ze is al zes jaar veganist. “Doordat ik niks op de markt vond om mijn honger naar zoet mee te stillen, begon ik te experimenteren en te bakken voor verjaardagen. Door vrienden kreeg ik steeds meer bestellingen. De doorslaggevende factor was dat ik de tweede plaats won in een bakkerswedstrijd van Eva vzw. En zo ontstond Catberry. Vorig jaar opende Amélie Badie haar atelier in de Ottergemsesteenweg in Gent, waar ze taarten op bestellingen bereidt. Nu werkt ze sinds oktober fulltime als zelfstandige. “Steeds meer mensen in Gent eten vegan,” zegt ze.

www.catberry.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.