Too Good To Go, de mobiele applicatie tegen voedselverspilling!

Een bakker die zoveel mogelijk brood wil verkopen, bakt altijd brood dat-ie níét verkoopt. Onvermijdelijk verlies of is er nog iets te doen met dat oude brood? Too Good To Go, de mobiele applicatie tegen voedselverspilling wil op een eenvoudige manier, samen met de bakker/fabrikant/handelaar en de lokale consumenten, voedselverspilling tegengaan. Feit is dat niemand graag eten – dat nog perfect eetbaar is – weggooit, zeker de bakker niet! Met de app van Too Good to go kan de consument rond sluitingsuur en tegen 1/3 van de prijs de onverkochte waren komen ophalen

App in België

Too Good To Go België zag het levenslicht op 1 maart 2018. De applicatie ontstond in Denemarken in 2016. In België registreren zich wekelijks zo’n 5.600 mensen op de applicatie. Momenteel zijn er in ons land al 1500 partners, die zich aangesloten hebben over het ganse land om actief voedselverspilling tegen te gaan. Binnenkort breidt de applicatie zich ook verder uit in Wallonië.

Werking

Gebruikers van de app kunnen tegen sluitingstijd voor 1/3 van de prijs maaltijden of voedingswaren afhalen, die anders in de vuilnisbak zouden belanden.De consument vindt bij het openen van de gebruiksvriendelijke app, op basis van geolocatie, deelnemende zaken die overtollige maaltijden of voedseloverschotten willen verkopen. 

Bij elke zaak staat duidelijk vermeld hoeveel je maaltijd waard is, hoeveel je ervoor betaalt ( die prijs ligt ongeveer 70 % lager dan de eigenlijke waarde) en wanneer je hem kan gaan afhalen ( mét eigen opbergdoosjes). Wat er in de box zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is de handelaar die de prijs bepaalt en het product dat in de aanbieding staat. 

Het is mogelijk dat er elke dag standaardpakketten zijn, maar wanneer er eens niets in de aanbieding zit, dan staat dat ook vermeld op de app.Het is niet de bedoeling ondermaatse voedingswaren mee te geven.De kredietkaartgegevens worden gewoon onthouden door de app. Mocht iemand niet tevreden zijn met de maaltijd of de voedingswaren, dan meldt hij dat aan de app en stort Too Good To Go de het betaalde bedrag terug.

De app is te downloaden voor Iphone en voor Android.

Reclame voor uw zaak

Het zijn vaak mensen, die nog niet in de winkel of het restaurant zijn geweest, die een pakket komen afhalen. Maar éénmaal ze een product van ’t huis hebben geproefd, kan hen dat later naar de winkel brengen.

De handelaar betaalt 1,25 euro per portie aan de applicatie.