Toiletpapiercake wordt bestseller bij een Duitse bakker in Dortmund

Tim Kortüm, bakker van de bakkerij Schürener Backparadies, maakt met twee medewerkers van zijn bakkerij zijn wc-papiercakes klaar voor de verkoop. De ronde cakes worden metin witte rolfondant (marsepein) gewikkeld.

Tim Kortüm (36), meesterbakker uit Dortmund maakt sedert kort wc-papiercakes. “Een heleboel dingen zijn hier door de corona-crisis zakelijk veranderd in negatieve zin: geen bruidstaarten meer, geen broodjes meer voor evenementen, enz.. Toen kwam de idee om een wc-papiercake te maken “, vertelde de eigenaar van een bakkerij en een banketbakkerij in het district Schüren in Dortmund aan het Duitse persbureau DPA.

“In het begin wilde ik eigenlijk gewoon een grapje uithalen. Maar de ronde wc-papiercakes, die in witte rolfondant zijn gewikkeld en heel erg lijken op een rol toiletpapier, waren een instant succes: “De eerste acht exemplaren waren in een paar minuten weg,” vertelt de 36-jarige bakker.

200 rollen per dag

Hij produceert nu 200 “rollen” per dag. “Dat kan onze verliezen niet volledig compenseren. Maar mijn mensen in de bakkerij hebben het in ieder geval weer druk”, aldus Kortüm. Hij heeft 40 mensen in dienst die zich sinds de uitbraak van de Corona-epidemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen van het openbare leven grote zorgen maken over hun werk.

Cool


De meesterbakker, die zijn creaties ook op Instagram en Facebook promoot, zei dat hij zich in eerste instantie een beetje zorgen maakte over mogelijke negatieve reacties toen hij de wc-papiertaart op het internet introduceerde. “De meeste mensen denken dat het cool is; ze vinden het leuk!”

Bron: AD