Deiana Danilo Fabio is Aspirant Baker 2019

Gisteren vond de tweede dag van de wedstrijd “Aspirant Baker” plaats. De tweede groep werkte nog zijn producten af. Om 17u30 had de prijsuitreiking plaats. Het goud ging naar Deiana Danilo Fabio van Hotelschool Hasselt. Het zilver was voor Guillaume David die bij Bakkerij Decock werkt in Oostende. En het brons ging naar Anissa Ouardassi van Coovi Anderlecht.

Aspirant Baker: een wedstrijd bedoeld voor jongeren met ambitie. Aspirant Baker wil het bakkersberoep bij jongeren promoten. Deze organisator steunt ook de deelnemers van Mondial du Pain en The best of Mondial du Pain, het tweejaarlijkse wereldkanpioenschap bakkerij.

Gezien de talrijke opkomst en het succes van de vorige edities besliste de organisatie om voor deze 9de editie de preselectie op te splitsen. Enerzijds een Vlaamse selectie en anderzijds een Waalse selectie. In april vond in het COOVI de Vlaamse voorronde plaats van deze wedstrijd. De Waalse preselectie gebeurde tijdens het gesmaakte salon Saveurs & Métiers, begin dit jaar. Volgende kandidaten werden geselecteerd: Cinosi Teo, Inst E Gryson, Vandenbosch Nathan, Inst E.Gryson, Mountasir Mounia, ITCA Suarlée, Toussaint Mathis, ITCA Suarlée. Pirinc Baki, hotelschool Hasselt, Ouartasi Anissa, COOVI Anderlecht, COOVI Anderlecht.Deiana Danilo Fabio Hotelschool Hasselt en David Guillaume, Bakkerij De Cock Oostende.

Strijd om de titel

De acht kandidaten moesten het dus tijdens de eerste twee dagen van Bibac Plus tegen elkaar opnemen. Helaas haakten twee kandidaten eerder af.

Na alle proeven te hebben afgelegd kwam de jury o.l.v. Stéphane van Cauwenbergh and Guido Devillé tot het volgende resultaat: het goud ging naar Deiana Danilo Fabio van Hotelschool Hasselt. Het zilver was voor Guillaume David die bij Bakkerij Decock werkt in Oostende. En het brons ging naar Anissa Ouardassi van Coovi Anderlecht.

Hotelschool Hasselt was bijzonder fier op de prestaties van hun student Deiana Danilo Fabio. Guillaume David die werkt bij Bakkerij Decock in Oostende ontving de felicitaties van zijn patroon. “Een geweldige jonge bakker die niet alleen goede broden bakt voor al onze klanten maar nu ook officieel bij de beste jonge bakkers van België behoort!”

Mondial du Pain

Guido Devillé nam tijdens de prijsuitreiking ook nog even de tijd om te wijzen op de tweejaarlijkse wedstrijd van de Mondial du Pain. Deze wedstrijd is eigenlijk het wereldkampioenschap bakkerij. Aspirant Baker, de organisatie die vandaag in Antwerpen de wedstrijd voor jongeren organiseerde, steunt ook de Mondial du Pain. Zoals eerder gemeld scoorden de Belgen daar de laatste jaren heel sterk. Vorige jaar behaalde de Belgische ploeg van Aspirant Baker, bestaande uit Bakker Bart Schelstraete en comis Joran Defossez en met als coach Guido Devillé een verdienstelijke tweede plaats in “The Best of Mondial du Pain” in China (Shangai).

Uitslag Aspirant Baker 2019

1ste plaats  : Deiana Danilo Fabio (Hotelschool Hasselt)

2de plaats : Guillaume David (bakkerij Decock Oostende)

3de plaats : Anissa Ouardassi (Coovi Anderlecht)

Voor meer info: https://www.aspirantbaker.be of admin@aspirantbaker.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.