2000 chocoladen paasfiguren: chocolatier uit Rennes plaatst ze op internet

Door de coronacrisis moest de Fransman, Laurent Le Daniel chocolatier uit Rennes, al zijn winkels sluiten. Hij probeert een deel van zijn bedrijf te redden door chocolade en banket op het internet te verkopen en gratis aan huis te leveren.

Laurent Le Daniel is bekend op de Place de Rennes. Deze gerenommeerde chocolatier, MOF van Frankrijk, werd geconfronteerd met een plotselinge stopzetting van alle activiteiten toen door de coronavirus-epidemie beperkende maatregelen werden opgelegd. Zijn zes winkels zijn gesloten. Zijn atelier, gelegen in de wijk Mivoie in Saint-Jacques-de-la-Lande, is gesloten.

In het begin zei ik nog tegen mezelf dat mijn beroep niet essentieel was. In tegenstelling tot brood, dat onmisbaar is in het dagelijks leven, kunnen we het zonder taarten en chocolaatjes stellen. “Hij probeerde wel een enkel verkooppunt te openen op dinsdag, maar hij gaf dit idee al snel op. “Het stadsleven is dood in de binnenstad. s Ochtends is er een beetje voetgangersverkeer, maar ’s middags zijn de straten leeg. »

Pasen, 10 % van de omzet

Laurent Le Daniël zit nu wel met een hele productie van paasstukken in zijn atelier zonder dat die de deur uitgaan. Twee maanden werk van hem en zijn team. “Dat wil zeggen ongeveer 2.000 stuks helemaal klaar en al ingepakt. Chocoladen konijnen, kuikens, eieren, enz. beschrijft hij. Ik kan het niet opbrengen om dat allemaal te vernietigen. “Pasen vertegenwoordigt in normale omstandigheden 10 procent van mijn jaarlijkse omzet.”

Verre van op te geven, besloot de ambachtsman terug te vechten door zich aan te passen. De afgelopen dagen heeft hij op zijn website zijn chocoladen paasstukken aangeboden, evenals een gereduceerd assortiment taarten die hij zaterdag weer in zijn atelier is begint te maken. “Een chocoladecake, twee fruitcakes en twee taarten.»

De levering is gratis

Een heel beperkt assortiment, maar de zoete lekkernijen hebben de internetgebruikers toch al verleid. Op vrijdag, de dag voor het weekend, had hij al een vijftiental bestellingen. Ik bied een gratis levering aan”, zegt Laurent Le Daniel, “met inachtneming van alle nodige veiligheidsmaatregelen voor de gezondheid van onze klanten. »

In normale tijden heeft het bedrijf in totaal 54 medewerkers in dienst: winkelbedienden, patissiers, chocolatiers, macaronsbereiders, traiteurs…

Bron: Quest France

Foto: Del Rey