82-jarige bakker Hubert is nog elke dag aan het werk en amuseert zich rot

Pépé’ Hubert, een 82-jarige bakker uit Gent, blijft aan het werk. Hoewel hij al 22 jaar officieel met pensioen is, blijft Hubert Hemelsoet, de zoon van de oprichter van de bakkerij, actief helpen in de Bakkerij Hemelsoet in Oostakker.

Als hij terugdenkt aan het begin van zijn carrière, herinnert Hubert zich een tijd waarin er slechts drie soorten brood verkrijgbaar waren: bruin, wit en volkoren. Hij haalt herinneringen op aan de toevoeging van een vierde soort, rozijnenbrood, in het weekend en vertelt dat croissants en chocoladegebak, zijn favorieten, pas in de jaren 90 werden geïntroduceerd.

Een vleugje historiek

Hubert begon op zijn veertiende in de bakkerij van zijn vader te werken en Bakkerij Hemelsoet, opgericht in 1928 in de Bredestraat in Oostakker, zit nog steeds op dezelfde locatie. Hoewel Hubert op zestigjarige leeftijd officieel met pensioen ging en Hubert’s zoon Peter en schoondochter Sabrina Gelas de bakkerij overnamen, blijft Hubert dagelijks werken, behalve in het weekend.

’s Morgens begint hij laat, om 8 uur …

Hoewel hij niet meer om 3 uur ’s ochtends opstaat, begint Hubert zijn dag om 8 uur ’s ochtends. Hij helpt bij verschillende taken in de bakkerij, met uitzondering van het kneden van brood vanwege de fysieke eisen. Ondanks de uitdagingen van het bakkersvak, geeft Hubert door die instelling weer dat hij van het vak houdt; hij vindt voldoening in het actief blijven. hij geniet van elke ochtend in het atelier.

Huberts vrouw, Andrea, die eerder de winkel beheerde voor Sabrina, steunt zijn blijvende betrokkenheid.
Wat minder vaak voorkomt, is de opmerkelijke gezondheid van Hubert, ondanks zijn zeventig jaar ervaring in het vak. “Voorlopig heb ik nergens last van,” straalt hij. “In tegenstelling tot Peter en Sabrina.” Peter heeft last van reuma en suikerziekte, terwijl Sabrina worstelt met rug- en enkelproblemen, ondanks dat ze meer dan twintig jaar jonger zijn dan pépé hubert.

De bakkerij bestaat in 2028 100 jaar. Sabrina en Peter weten niet of ze de kaap van 100 jaar zullen halen voor hun bakkerij ‘Hemelsoet, precies vanwege hun gezondheidsproblemen. Hubert zegt dat hij in elk geval zal blijven werken zolang hij mag en kan!

Foto’s: Facebook bakkerij Hemelsoet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.