


Arthur Amblard: nieuwe Brusselse chocolaterie zonder toegevoegde suikers

Gérard Joël Bellouet overleden
Gérard Joël Bellouet is zondag gestorven. Hij was één van de boegbeelden van de Franse bakkerij- en patisseriewereld, Meilleur Ouvrier de France (MOF) én oprichter van de wereldvermaarde school École Bellouet Conseil. Gérard Joël Bellouet, […]

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel erfgoed in Vlaanderen: een warme ode aan onze dagelijkse korst
De Vlaamse broodcultuur is voortaan officieel opgenomen in de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Minister van Cultuur Caroline Gennez (Vooruit) kondigde die erkenning aan samen met twee andere nieuwe erfgoedelementen: diamantbewerking en het […]

VABA presenteert creatieve broodrecepten voor de ondernemende bakker
In een nieuwe demonstratie van VABA Sint-Aubertuscentrum – in samenwerking met Algist Bruggeman – leer je hoe desemtrends en baktechnieken samenkomen. “Brood: van traditie naar innovatie” vindt plaats op dinsdag 21 oktober 2025 in Bakkerijschool […]

Te warm in het atelier: ook bakkerij Taart & Zo in Leefdal sloot deuren eerder dan gewoonlijk
Omwille van de hitte sloten heel wat winkels de deuren vandaag wat eerder. Medewerkers puffen en klanten blijven toch weg. Maar bij een warme bakkerij moet de airco ook nog eens op tegen het continue […]