Arijs beste choclademaker volgens Gault & Millau

De gastronomische gids Gault&Millau noemde hem de beste banketbakker van 2013. Vandaag is Gentenaar Joost Arijs ook de beste chocoladeproducent van Vlaanderen.

“Dit is niet alleen een eerbetoon aan mij,” zei Arijs onmiddellijk. “Het is voor het hele team. We werken met acht personen in onze winkel en atelier in de Vlaanderenstraat. Joost Arijs is geen eenmanszaak.

Toppraline

De Gault&Millau inspecteurs hebben genoten van de chocolade van Arijs, maar ééntje schoot er helemaal bovenuit: macadamianoot en kardemomchocolade. “De ingrediënten zijn zeer herkenbaar”, zegt Arijs. Het is onze stijl en onze filosofie om alles zo zuiver en zo eerlijk mogelijk te houden en te werken met producten van goede kwaliteit.

Beperkt assortiment

Arijs heeft momenteel 26 pralines in het assortiment. “Soms ontwikkelt een nieuwe praline zich snel. Maar het kan ook een proces zijn dat enkele maanden in beslag neemt.

Bekroond

Arijs kan binnenkort een kamer vullen met alle prijzen die hij al in de wacht sleepte. “Die prijs is altijd goed. We werken heel hard. Het is goed om te zien dat al deze inspanningen worden gewaardeerd.