Bakker die vergiftigde werknemers achterliet krijgt 30 maanden cel

Een Gentse bakker krijgt een celstraf nadat hij twee zwartwerkers die bevangen raakten door CO-dampen voor dood achterliet. De twee arbeiders werden in de nacht van 9 op 10 januari gevonden op de parking van een grootwarenhuis. Ze waren allebei in levensgevaar, maar de twee konden het gelukkig nog navertellen. Uiteindelijk bleek dat de CO-dampen vrij waren gekomen in deze bakkerij in de Bevrijdingslaan in Gent.  
De twee arbeiders zijn op 10 januari van vorig jaar echt wel door het oog van de naald gekropen. Door een slecht werkende oven en afzuiging en een gebrekkige ventilatie verloor het duo het bewustzijn in de bakkerij.

Antivries

Zaakvoerder Bourharara E. G. sleepte de slachtoffers naar buiten en liet ze gewoon achter op de parking van de Carrefour. “Op de camerabeelden is te zien hoe hij erna verschillende telefoontjes pleegt, maar de hulpdiensten bellen zat er niet in”, zei de arbeidsauditeur. De hulpdiensten vreesden in eerste instantie dat de twee werkmannen antivries gedronken hadden omdat er een lege bus naast hen lag. “Daardoor is de juiste behandeling pas laat in gang geschoten, omdat E.G. zijn burgerplicht niet heeft gedaan.”

Oven niet in orde

Een van de slachtoffers lag acht dagen in een coma, is gedeeltelijk doof en heeft urineblaas- en ademhalingsproblemen. “Die oven was sowieso niet in orde. Daar valt niet veilig mee te werken. De ventilator mocht enkel worden aangezet als de deuren open waren”, aldus de arbeidsauditeur. De advocaat van een van de slachtoffers gaf zelfs aan dat de CO-detector uitgezet was, omdat die volgens de zaakvoerder te veel aansloeg. D De rechter heeft de man voor schuldig verzuim en onopzettelijke slagen en verwondingen veroordeeld tot dertig maanden cel en dat voor de helft met uitstel. Bron: hln & Avs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.