Bakker Jens vernieuwt winkel

Sedert eind februari is de vernieuwde winkel van bakker Jens open in Ekeren. Eerder die maand opende hij ook een tweede bakkerij, het vroegere ’t Bakkershuizeke in de Molenstraat 3 in Ekeren(Achterbroek) Twee bakkerijen die Jen Ribbens (24) uitbaat met zijn broer Jorg Ribbens (26) en vriendin Rebecca Gabriel (21).

Jens Ribbens wist als kind al dat hij later bakker zou worden. Maar zijn opleiding verliep niet van een leien dakje. “Ik ben in de beroepsopleiding gestart. Maar talen en algemene vakken lagen mij niet. Ik heb ook last van dyslexie. Ik kwam terecht in het BUSO (gespecialiseerde middelbare school). Aangezien de enige BUSO-school waar je een bakkerijopleiding kunt volgen zich in Hasselt bevindt, ben ik naar Hasselt getrokken om het bakkersvak te leren. Ik verbleef toen bij een gastgezin”, legt bakker Jens uit.

Wat niemand verwachtte, gebeurde. Jens wilde zelfstandig bakker worden. Hij nam de bakkerij in de Bloemstraat in Ekeren over. “Maar daarvoor moet je over een certificaat “bedrijfsbeheer” beschikken. Dus ging ik terug naar school, volgde daar de opleiding en slaagde voor het examen, waardoor ik mijn attest verkreeg.”

In een pand in Ekeren startte hij als “Bakker Jens”. “We zijn drie jaar geleden begonnen als koude bakker en hebben ons assortiment gekocht bij een lokale bakkersketen. Die formule werkte niet, dus werd ik een warme bakker. De winkel in de Molenstraat 23 te Ekeren werd volledig gerenoveerd en in het atelier kwamen de nodige machines. Er is ook een nieuwe oven geïnstalleerd.”

Ekeren en Achterbroek

Het vroegere ’t Bakkershuizeke is nu de bakkerij die door Jorg gerund wordt

Het assortiment van broden en pistolets wordt geproduceerd in Ekeren. Achterbroek is dan weer verantwoordelijk voor het complete gamma patisserie, maar in beide winkels kan je natuurlijk zowel broden als patisserie vinden.

“Mijn broer Jorg runt de bakkerij in Achterbroek. “Ik heb hem de afgelopen jaren geleerd hoe hij moet bakken, maar ondertussen werkt er ook een gekwalificeerde patissier bij ons die zorgt voor de patisserie”, legt Jens Ribbens uit.

www.bakker-jens.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.