Bakkers “bakken” op volle toeren door coronacrisis

De krant en online site Sudinfo ging naar een bakkerij Au Macaron in Etterbeek. Sedert vrijdag bakt die brood- en banketbakker tot wel vijf ovens per dag. “De mensen nemen direct drie broden per keer mee!”, vertelde hij.

Op zaterdag 14 maart 2020 was zijn omzet bijna dubbel zo hoog als op een normale zaterdag. “Sinds deze coronacrisis begon, hebben we veel meer mensen over de vloer gekregen. Dinsdag begon goed, woensdag en donderdag waren bijzonder kalm, maar vrijdag heerste er echt paniek. We bakten en bleven constant doorbakken. De omzet was 1,5 keer de gebruikelijke en op zaterdag het dubbele van de normale.”.

Drie broden

“Mensen komen en nemen drie broden mee. We bakken meestal twee bakovens per dag. Gisteren hebben we er vijf gedaan. Vandaag om 12.00 uur waren we al met de derde oven bezig, terwijl ik normaal slechts twee ovens per dag nodig heb.” Deze bakker heeft bovendien de hele dag verhalen over het coronavirus moeten aanhoren. Aan het eind van de dag had ik zo’n hoofd, ik tolde ervan… ,” betreurt hij.

Politiecontrole

Een politieagent kwam langs om te controleren of we ons aan de maatregelen van de overheid hielden. Hij keek, controleerde en zag dat alles OK was. Je meot weten dat we ook een verbruikzaal hebben, maar die was nu vanzelfsprekend afgesloten voor het publiek. Eerlijk gezegd, liep het al leeg voor we verplicht waren om die af te sluiten. De mensen, zelfs de trouwe klanten, waren toen al te bang om af te komen!”, belsuit hij

“Au Macaron”, gelegen op de Sint-Pietersplaats 41 in Etterbeek.