Bakker moet onderspit delven tegen grootindustrie en klaagt dit aan!

Een bakker uit Neufchâteau, Nicolas Richard, besloot begin maart zijn verontwaardiging op Facebook te uiten. Hij klaagde het feit aan dat het werk van ambachtslui zoals hijzelf en zijn medewerkers nog maar weinig gewaardeerd wordt.

Tot nu toe leverde zijn bakkerij alle banket en brood aan het bejaardenhuis “Clos des Seigneurs” in Neufchâteau. De bakker uit Neufchateau dacht dat hij zijn diensten kon blijven aanbieden voor het nieuwe rusthuis “Le Préfleuri”, waarnaar de bewoners van het oude huis net zijn verhuisd. Maar hij werd onaangenaam verrast. Hij kreeg bericht dat hij met ingang van de volgende dag niet meer moest leveren aan het verzorgingshuis.

Het rusthuis verhuisde, de oude chef-kok werd ontslagen en Sodexho werd leverancier. Nu mag een industriële bakkerij leveren. Geen banket, lekkere patisserie of broodjes meer van de ambachtelijke bakkerij, werd er beslist, tenzij de bakker zijn prijs kon verlagen. Maar gezien zijn ‘hoge’ investeringen kon deze laatste aan deze vraag niet tegemoetkomen!


“Onmogelijk”


Nicolas Richard betreurt het dat de gemeentelijke instellingen niet meer aandacht besteden aan de eigen ambachtelijke bakkerijen en banketbakkerijen. “Er zijn steeds minder bakkers en als je ze kunt ondersteunen… waarom gebeurt dat dan niet?”

“Moeten we het vakmanschap nog promoten of geloven we er niet meer in en laten we alles over aan de industrie? “vraagt hij zich af.

Source: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.