Coronavirus: Darcis sluit zijn winkels in Crescend’eau en Luik

Jean-Philippe Darcis heeft besloten twee winkels tijdelijk te sluiten. Terwijl Theux, Herve en Heusy open blijven. Het zijn dus de locaties Crescend’eau en Luik die tijdelijk gesloten worden vanwege het coronavirus. Eind vorig jaar sloot hij ook al definitief twee winkels om de financiële situatie van de groep te verbeteren.

Dat hij deze twee winkels sluit is een gezonde boerenverstand-maatregel . “Ik hoef niet, maar het heeft geen zin om open te blijven als er niemand is. “Als een pater familias moet je met deze crisissituatie omgaan”, vertelt hij aan Sudinfo. ‘De vestigingen van Luik en Crescend’eau zijn voornamelijk eetgelegenheden/verbruikzalen en de consumenten komen nu toch niet. De cijfers zijn niet goed, dus we sluiten tijdelijk af,” meldt hij.

Aan de andere kant werken de winkels in Heusy, Theux en Herve, die voornamelijk bakkerijen/banketbakkerijen zijn, wél goed. Dus hij houdt ze open. “Mensen moeten elke dag hun brood komen halen, dus we zijn er voor hen,” voegt Jean-Philippe Darcis toe.

Gerechtelijk akkoord


Eind vorig jaar sloot Darcis een gerechtelijk akkoord of concordaat. De financiën van het bedrijf van Jean-Philippe Darcis waren niet goed, vandaar dat hij een gerechtelijke reorganisatieprocedure aanvroeg (PRJ). En hij kreeg 6 maanden de tijd om orde op zaken te stellen.

Dit is (nog) geen faillissement, het is een procedure die wordt ingesteld wanneer een bedrijf in moeilijkheden verkeert. Het stelt het bedrijf in staat om zijn activiteiten voort te zetten en het personeelsbestand op punt te houden, terwijl de schulden tijdelijk worden bevroren.

” Darcis is een winstgevend bedrijf”, zegt Jean-Philippe Darcis. Vooral de chocolaterie loopt zoals we graag hebben. Maar we kampten afgelopen jaren met een aantal problemen. De winkel in Brussel opende toen de terroristische aanslagen zich voordeden. De lasten waar er ook hoog, net zo als in Charleroi. In 2016 hadden we ook twee keer brand (brandstichtingen door een ex-stagair), waardoor de zaak in Verviers een jaar lang dicht ging …. Het maakte onze financiële situatie bijzonder moeilijk.

Eind 2019 sloten al drie winkels

In een poging om zijn financiële problemen op te lossen, heeft Jean-Philippe Darcis eind 2019 besloten om zijn minst winstgevende winkels in Brussel, Charleroi en Verviers centrum te sluiten. Hij heeft ook zijn bedrijf intern geherstructureerd en zijn productie gerationaliseerd, alles gebeurt nu bij de Chocolaterie.


Biologische chocolade in 2020

Om zich te onderscheiden van de massa is hij van plan om zich in 2020 te richten op de productie van 100% biologische chocolade.

Source: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.