Bakkerij Eddy Merckx dooft oven permanent

Na 45 jaar hard werken stopt Eddy Merckx (63) woensdag 12 augustus 2020 met zijn bakkerij. Hij was een van de weinige overgebleven bakkers in Groot-Aalst. Hij gaat nu op pensioen.

Eddy’s laatste dienst begon dinsdagavond 11 augustus om 6:00 uur. “En het werd een zeer zware nacht, midden deze coronatijden en dan nog tijdens de de zwaarste hittegolf van ons land. “Zestien uur bij 40 graden met een mondmasker,” zegt Eddy. “Plezierig werken is anders.”

Eddy en zijn vrouw Ingrid Van de Meerssche (65) traden in 1978 in de voetsporen van Eddy’s vader Etienne. “We trouwden op 26 mei en namen de zaak over op 1 juni,” zegt Eddy. “Mijn vader wilde niet dat ik in zijn voetsporen trad”, zegt Eddy. “Hij wist hoe zwaar het werk was, maar ja ik wilde het doen.” De familie Merckx produceert en verkoopt al sinds het einde van de 19e eeuw brood. In 1963 nam de vader van Eddy, Etienne het bedrijf van zijn vader (de grootvader van Eddy Merckx) over en verhuisde naar Baardegem. Op 15-jarige leeftijd begon Eddy in het bedrijf van zijn vader te werken en op zijn 20ste werd hij zelfstandig.

Reflectie

Eddy reflecteert over zijn leven. Hij is vooral zijn vrouw erg dankbaar. “Doordat we ’s nachts brood bakken, hebben we veel gemist van het ‘gewone’ leven. Maar ik heb het altijd leuk gevonden”, zegt Eddy. “Elk brood dat ik uit de oven haalde bezorgde me telkens weer plezier. Anders kun je zo niet doorgaan. Trouwens, niet de bakker is het belangrijkste, maar de drijvende kracht in de zaak was mijn vrouw. Ze heeft haar creativiteit altijd uitgedrukt in taarten, versieringen, ornamenten… En ze was er ook altijd voor onze klanten …” Met veel dankbaarheid en tevredenheid sluit Eddy zijn verhaal af.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.