Neuhaus creëert samen met enkele sterrenchefs vijf verfijnde pralines

Truffels herdacht

Vijf verfijnde pralines in een elegante geschenkdoos. Vijf unieke smaaksensaties. Vijf originele chocoladecreaties van enkele Belgische sterrenchefs en de Maîtres Chocolatiers van Neuhaus. Dat is het gloednieuwe “Les Trésors de Neuhaus” waar de uitvinder van de praline dit najaar mee uitpakt. De geschenkdoos, gevuld met 30 gastronomische pralines, is een topcadeau voor fijnproevers.

Dit najaar brengt de uitvinder van de Belgische praline een ode aan z’n klassieke chocoladetruffel. Deze delicatesse smelt op de tong en betovert al jaren met z’n romige chocoladesmaak. Om de truffel een vernieuwende, frisse twist te geven, gingen de Maîtres Chocolatiers van Neuhaus in zee met enkele Belgische top-sterrenchefs. Samen ontwikkelden ze vijf fluwelige pralines die je smaakpapillen een onvergetelijke sensatie bezorgen.

Gastronomisch geschenk met truffels


De fijnproeverspralines worden stijlvol verpakt in een donkerblauwe geschenkdoos. De elegante box vormt het ideale luxueuze geschenk wanneer je uitgenodigd wordt voor een diner bij vrienden, voor een speciale gelegenheid of wanneer je jezelf graag eens in de watten legt. Gastronomisch genieten van de allerfijnste pralines: het kan voortaan ook thuis!

Sterrenchefs over hun creatie

Benieuwd met welke smaken de sterrenchefs en Maîtres Chocolatiers je betoveren? Wij laten het de topchefs graag zélf vertellen. Wedden dat je begint te watertanden? Want niemand spreekt zo poëtisch en vol overgave over eten als een topchef…

GEMBER & PURE CHOCOLADE (80%) – Lionel Rigolet (Comme Chez Soi)

Lionel Rigolet (Comme Chez Soi) koos voor een ganache van pure chocolade uit Vietnam (80%) met fijne stukjes gekonfijte gember, omhuld met pure chocolade en afgewerkt met witte chocoladeschilfers. “De intensiteit van pure chocolade uit Vietnam en het pittige karakter van gember worden getemperd door de zoetheid van witte chocoladeschilfers. Een overweldigende ervaring met verfijnde aroma’s en een subtiele zoete toets”, licht hij toe.

GEROOSTERDE HAZELNOOT & PASSIEVRUCHT – Thierry Theys (Nuance)

Thierry Theys (Nuance) combineert een smeuïge hazelnootpraliné met blonde chocolade en geroosterde hazelnootolie en omhult dit in pure chocolade met melkchocoladeschilfers. Een frisse toets van passievrucht maakt het af. “Voor deze praline was ik op zoek naar een smeuïge en luchtige textuur. De geroosterde hazelnootolie geeft karakter aan de blonde chocolade en de subtiele noot van passievrucht zorgt voor een frisse en exotische toets. Een zijdezachte praline met een gewaagde luchtigheid voor een betoverende ervaring.”

PECANNOOT & ZEEZOUT – Peter Goossens (Hof van Cleve)

De creatie van Peter Goossens (Hof van Cleve) is een smeuïge praliné van pecannoten met fijne stukjes gekarameliseerde pecannoot verrijkt met een toets van zeezout uit Guérande. De praline wordt omhuld in pure chocolade en afgewerkt met framboos. “Het sterke karakter van pecannoot gecombineerd met een vleugje zeezout en de delicate smaak van frambozen creëren een gelaagd smaakgenot. Ik hou van sensuele, zachte en frisse aroma’s, die onze smaakpapillen hemels verwennen”, verklaart hij.

KARAMEL & GEKARAMELISEERDE CHOCOLADE – Tim Boury (Boury)

Tim Boury (Boury) verrast met een verfijnde ganache van gekarameliseerde chocolade geïnfuseerd met karamelazijn en een vleugje karamel van Isigny. De creatie is omhuld in pure chocolade en afgewerkt met Muscovado suiker. “Deze praline vertaalt de essentie van mijn keuken, sterke accenten van sprankelende zuren”, verduidelijkt de chef Boury. “Door de chocolade subtiel te infuseren met karamelazijn, houden we de aroma’s luchtig en verzachten we de bitterheid van de chocolade. De karamelazijn geeft die extra smeuïgheid aan de praline. Een aangename zachte sensatie met een verrassende beleving van aroma’s.”

WITTE GIANDUJA & FEUILLETINE – Yves Mattagne (La Villa Lorraine by Yves Mattagne)

De laatste praline is een heerlijke praliné van hazelnoten gemaakt met witte gianduja en melkchocolade van Venezuela (42%). Het buitenlaagje van de praline is pure chocolade met een krokante feuilletine. Yves Mattagne (La Villa Lorraine by Yves Mattagne): “Ik wou de truffel eren in haar puurste smaakbeleving: chocolade als overheersende smaak, verwerkt met hazelnoten uit Piemonte, mijn lievelingssoort, en een krokante feuilletine. Deze verwennerij is exact wat ik wil beleven als ik een praline proef.”

Dan rest er maar één dilemma meer: welke fijnproeverspraline degusteer jij het eerst? Mmmmmm… moeilijk!

De Trésors de Neuhaus collectie is vanaf 31 augustus 2020 te koop in alle Neuhaus-boetieks en op de Neuhaus webshop.

Les Trésors de Neuhaus – €38

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.