Bakkerij De Eik uit Alkmaar ontvangt HIB-label

Bakkerij De Eik uit Alkmaar specialiseert zich al 21 jaar in de productie van traditionele producten. De koffiekoeken, Limburgse taarten, speciale verjaardagstaarten, handgemaakte speculoos en natuurlijk diverse speciale broden zijn de sterkmakers van bakker Dirk Vanmuysen. Om de hoge ambachtelijkheid van zijn producten in de verf te zetten kreeg hij uit handen van Unizo Limburg het HIB-bal (Handmade in Belgium)

Vandaag de dag zijn de consumenten meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen ze een garantie van authenticiteit. “Precies daarom hebben we dat label in het leven geroepene. We willen de ambachtelijke ondernemers zo ondersteunen”, zegt Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strenge criteria. De ondernemer moet bijvoorbeeld als hoofdberoep dit werk uitoefenen. Hij kan maximaal twintig mensen in dienst hebben. Daarnaast moet ten minste 50% van het product ‘handgemaakt’ zijn. Andere criteria zijn dat het product nuttig is en uniek!.

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers uit de provincie in de verf zetten die originele en ambachtelijke producten maken en verkopen. “Daarom is het HIB-label trouwens in het leven geroepen”, legt Bart Lodewyckx, algemeen directeur van Unizo Limburg, uit. Unizo Limburg brengt met dit label hulde aan de producenten van authentieke en traditionele kwaliteitsproducten.

www.handmadeinBelgium.be