Bakkerij Champain maakt koekjes van onverkochte broden

Om zich te ontdoen van zijn onverkochte voorraad, biedt de bakkerij en kruidenier Champain koekjes aan die gemaakt zijn van tot stukjes heroosterde en verkruimelde broodstukjes. Dit is een stukje duurzaam handelen die all afval verwerkt en daardoor elke bewuste consument verrukt!

De boulangépicerie Champain, gevestigd op Chaussée de Wavre, 224 in Wanze, is sinds januari jl. geopend en biedt naast producten van lokale ambachtslieden ook biologisch brood aan, gemaakt van granen van twee naburige landbouwbedrijven.

Gedreven door steeds verantwoordelijker wordende waarden heeft de bakkerij onlangs anti-afvalkoekjes op de markt gebracht om onverkocht brood te verwerken. “Het is een idee van de manager. We gebruiken de restjes en onverkochte broden om koekjes mee te maken. Eerst snijden en bakken we het brood in de oven om die broodstukjs knapperig te maken. Daarna reduceren we ze tot broodkruimels waarmee we dan de koekjes bereiden”, legt Julien Dehu, de bakker, uit. “Dit helpt ons niet alleen om afval te verminderen, maar het laat ons ook zien dat het altijd mogelijk is om restproducten te transformeren. Hier dus geen verspilling!

De koekjes zijn bovendien 100% biologisch en kunnen de meest bewuste consument bekoren aan 4 euro per 150g, verkrijgbaar in 4 verschillende smaken. “Natuur, chocolade, met rozijnen of spelt er is voor elk wat wils.

Ter herinnering, de bakkerij en kruidenierswinkel van Champain is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, zaterdag van 7.30 tot 17 uur en zondag van 7.30 tot 12.30 uur. Voor meer informatie, bel 085/61.39.61.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.