Bakkerij Gielis stelt voorbeeld met plexiglas en ontsmettende spray

Dokter en coronaexpert Marc Van Ranst is zeer te spreken over bakkerij Gielis in Leuven. Een ontsmettende gel aan de kassa, strikte afstandsregels en een plexiglazen scherm dat zowel bakker als klanten beschermt zijn de maatregelen die de bakker nam om zijn klanten en zijn eigen medewerkers te beschermen

Tijdens zijn lange werkdagen maakte Marc Van Ranst toch even de tijd om bakker Eddy Gielis in Leuven te feliciteren met de genomen maatregelen. Van Ranst, zelf een klant van de bakkerij, fotografeerde de ingrepen en publiceerde ze op Twitter. “De Gielis-bakkerij in Leuven is een uitstekend voorbeeld van hoe we samende uitbraak van corona kunnen voorkomen”, zegt Van Ranst, “uiterst professioneel! En heerlijke koffiekoeken”.

Schermen

Ontsmettende gel aan de betaalautomaat
plexi-schermen in de bakkerij

Een lofbetuiging van de hand van beroemdste viroloog van het land. Eddy: “We hebben een ontsmettende spray in de buurt van onze betaalautomaat en we werken met handschoenen aan. Op het mededelingenbord staat een mededeling dat slechts drie personen tegelijk kunnen binnenkomen en dat ze een afstand van een meter tussen elkaar moeten bewaren”

Maar de meest opmerkelijke maatregel houdt verband met de toonbank. De bakker en de klanten worden voor elkaar beschermd door grote plexiglazen schermen. “Het opzetten ervan was een serieuze opgave. Maar op deze manier beschermen we onze klanten en onszelf.”, besluit Eddy Gielis.

Beelden: Twitter en Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.