Bakkerij van Schampaert in Kalfort nu in handen van Tartine & Co

Bakkerij Schampaert wordt sedert begin december uitgebaat door Tartine & Co. De onderneemster Ellen Poels is daarmee aan haar vierde winkel toe in de regio rond Bornem. Ambacht was troef bij bakkerij Schampaert en die lijn wordt verdergezet onder de nieuwe overneemster.

Tartine & Co bezit al bakkerijen in Bornem, Hingene en Branst. Kalfort is de vierde op rij. Ellen Poels wil geen verdere uitbreidingen. “Als we meer winkels zouden openen, zouden we gedwongen worden om meer industrieel te werken. Dat zou nefast zijn voor de kwaliteit. Dat willen we vermijden. Ons doel is om een traditionele, ambachtelijke bakkerij te blijven.”

Bakkerij Schampaert in Kalfortdorp was al 89 jaar in handen van dezelfde familie. Het bedrijf is van generatie op generatie doorgegeven. De jongere generatie wilde echter de bakkerij niet overnemen. Ellen Poels van Tartine & Co: “Vorig jaar werden we gevraagd om de bakkerij over te nemen, maar midden in de coronapandemie leek ons dat geen goed idee”, legt Ellen uit. “Vandaag heeft Unizo Puurs ons opnieuw gevraagd en we hebben uiteindelijk de sprong gewaagd. Anders zouden de mensen van Kalfort zonder brood- en banketbakker vallen. Maar uiteindelijk sloten de oude eigenaars de laatste dag van november en Tartine & Co opende op 1 ecember. Het assortiment breidt wél uit, zowel voor brood als gebak. De leverancier van de broodgrondstoffen is dezelde als die van bakkerij Schapaert.

Vanaf nu is de winkel open van woensdag tot zaterdag van 7 tot 17 uur en op zondag tot 14 uur. Bestellingen kunnen ook worden gedaan via de app Tartine & Co. Op maandag en dinsdag zijn we gesloten. De bakkerij zal in januari ook een periode gesloten zijn wegens renovatiewerkzaamheden. (svds)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.