Banketbakker Guillaume Delesie opent horecazaak/take-away in Sint-Eloois-Vijve

Patissier Guillaume Delsie opent weldra in het hartje van Sint-Eloois-Vijve een nieuwe take-away. Hij neemt er de gesloten Fikabar over. Hoe jong hij ook is, hij geniet nu al van een ruime ervaring in de horeca!

Guillaume Delesie (21) uit Sint-Eloois-Vijve studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge. Vervolgens werkte hij twee jaar in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Castor in Beveren-Leie (ondertussen tweesterren!). Tijdens zijn studies deed hij ook ervaring op in de banketbakkerij Caruso in Oostende.

Afhaalmaaltijden

Door corona lopen de plannen niet geheel zoals Guillaume het zich had uitgedacht. Hij zag dat de Fikabar leegstond en kreeg zin om hier een horecazaak te starten. Maar voorlopig kan het niet vanwege corona. Guillaume blijft echter niet bij de pakken zitten. Half februari start hij met een take-away: koffie en melkchocolade voor alle wandelaars en tapas om thuis te consumeren”

Opzet

Dat hij een geboren en getogen banketbakker is, zal je in deze horecazaak beslist ervaren. Eenmaal de zaak definitief open mag (na corona), zal je hier in de namiddag altijd terecht kunnen voor een kopje koffie en een lekker stukje patisserie. “Ik bak die uiteraard zelf”, vertelt hij. “Gebak met een twist. Een nieuw soort éclairs, iets origineels en creatiefs. “

Delesie wil toegankelijk en makkelijk bereikbaar zijn. “Ik zal elke dag van 11 tot 22 uur open zijn. Naast mijn gebak bied ik een middaglunch en avondlijk diner aan. Dan stel ik een beperkt aanbod gerechten voor, zoals hamburgers en pasta.”

Beelden: facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.