Basisbescherming tegen het nieuwe coronavirus

Blijf op de hoogte van de laatste informatie over de COVID-19-uitbraak, die beschikbaar is via de media, maar ook de website van de WHO en de nationale en lokale volksgezondheidsautoriteit. De meeste mensen die besmet raken ervaren een milde ziekte en herstellen, maar het kan ernstiger zijn voor anderen. Zorg voor uw gezondheid en bescherm anderen door het volgende te doen:


Was uw handen vaak

Maak uw handen regelmatig en grondig schoon met een handafdruk op alcoholbasis of was ze met water en zeep.

Waarom? Het wassen van uw handen met water en zeep of het gebruik van een handwas op basis van alcohol doodt virussen die zich op uw handen kunnen bevinden.

Behoud sociale afstandelijkheid

Houd minstens 1 meter afstand tussen uzelf en iedereen die hoest of niest.

Waarom? Als iemand hoest of niest, spuit hij kleine vloeistofdruppeltjes uit zijn neus of mond, die virussen kunnen bevatten. Als u te dichtbij bent, kunt u de druppeltjes inademen, inclusief het COVID-19 virus als de hoestende persoon de ziekte heeft.

Vermijd het aanraken van ogen, neus en mond

Waarom? Handen raken veel oppervlakken en kunnen virussen oppikken. Eenmaal besmet kunnen handen het virus overbrengen naar de ogen, neus of mond. Van daaruit kan het virus je lichaam binnendringen en je ziek maken.

Oefen ademhalingshygiëne

Zorg ervoor dat u, en de mensen om u heen, een goede ademhalingshygiëne volgen. Dit betekent dat u uw mond en neus bedekt met uw gebogen elleboog of weefsel als u hoest of niest. Gooi het gebruikte weefsel dan onmiddellijk weg.

Waarom? Druppels verspreiden het virus. Door het volgen van een goede ademhalingshygiëne beschermt u de mensen om u heen tegen virussen zoals verkoudheid, griep en COVID-19.
Als je koorts hebt, hoest en moeite met ademhalen, zoek dan vroeg medische hulp.

Blijf thuis als je je niet lekker voelt.

Als u koorts heeft, hoest en moeite heeft met ademhalen, zoek dan medische hulp en bel van tevoren. Volg de aanwijzingen van uw lokale gezondheidsautoriteit.

Waarom? De nationale en lokale autoriteiten beschikken over de meest actuele informatie over de situatie in uw regio. Door op voorhand te bellen kan uw zorgverlener u snel naar de juiste gezondheidsinstelling leiden. Dit zal u ook beschermen en de verspreiding van virussen en andere infecties helpen voorkomen.

Blijf op de hoogte en volg het advies van uw zorgverlener op

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond COVID-19. Volg het advies van uw zorgverlener, uw nationale en lokale volksgezondheidsinstantie of uw werkgever over hoe u uzelf en anderen kunt beschermen tegen COVID-19.

Waarom? Nationale en lokale autoriteiten hebben de meest actuele informatie over de verspreiding van COVID-19 in uw regio. Zij zijn het beste in staat om te adviseren over wat mensen in jouw gebied moeten doen om zichzelf te beschermen.

Beschermingsmaatregelen voor personen die in gebieden waar COVID-19 zich verspreidt zijn of recentelijk hebben bezocht (afgelopen 14 dagen)

Volg de hierboven geschetste richtlijnen.

Blijf thuis als u zich onwel begint te voelen, zelfs met lichte symptomen zoals hoofdpijn en een lichte loopneus, totdat u herstelt. Waarom? Door contact met anderen en bezoeken aan medische voorzieningen te vermijden, kunnen deze voorzieningen effectiever werken en helpen u en anderen te beschermen tegen mogelijke COVID-19 en andere virussen.

Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden krijgt, vraag dan snel medisch advies, omdat dit het gevolg kan zijn van een luchtweginfectie of een andere ernstige aandoening. Bel van tevoren en vertel uw provider over eventuele recente reizen of contacten met reizigers. Waarom? Door op voorhand te bellen kan uw zorgverlener u snel naar de juiste gezondheidsinstelling leiden. Dit zal ook helpen om mogelijke verspreiding van COVID-19 en andere virussen te voorkomen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.