In Lyon streden het afgelopen weekend 18 landen om de felbegeerde ‘Coupe du Monde de la Pâtisserie’, de officieuze wereldtitel banketbakkerij. Onze Belgian Pastry Lions behaalden een fraaie vijfde plaats. Marijn Coertjens (kapitein en specialist chocolade), Dieter Charels (specialist ijs) en Raoul Andriessen (specialist suiker) eindigden op een zucht van het podium.
Het massaal opgekomen publiek stelde in Lyon vast hoe het Belgische patisserieteam helemaal terug is van eventjes weggeweest. Het nieuwe bestuur laat duidelijk een frisse wind door onze delegatie waaien. Met voorzitter Raphaël Giot, vice-voorzitter Jean-Philippe Darcis en secretaris Patrick Aubrion schaarde zich een pak ervaring en expertise achter onze landgenoten. Wat de prestatie extra lovenswaardig maakt, is dat Dieter Charles zich slechts enkele weken voor de wedstrijd bij het team kon voegen, na het afhaken van Djordy Van Kemseke omwille van gezondheidsredenen.
Tegen de suprematie van winnaar Japan en runner-up Frankrijk bleek weinig te doen. Maar het verschil met het ‘bronzen’ Maleisië en de vierde plaats van China was gering. Zoals het cliché dat wil, hing het opnieuw af van details.
De Belgian Pastry Lions sleepten bovendien de prijs voor eco-responsabiliteit in de wacht, een prijs met betrekking tot het verantwoord gebruik van grondstoffen. De redactie van Brood & Banket feliciteert de Belgian Pastry Lions langs deze weg voor hun mooie parcours. In het volgende nummer van uw favoriete magazine leest u een uitgebreide terugblik.
Foto: ZEST/Belgian Pastry Lions




Geef als eerste een reactie