België wordt 9de tijdens het World Chocolate Championship, Zwitserland wint!

Yoann Laval, Elias Läderach & Florent Cheveau

Elias Läderach uit Zwitserland werd de winnaar van de World Chocolate Masters 2018. Yoann Laval uit Frankrijk en Florent Cheveau uit de VS werden de nummer twee en drie. Onze Jurgen Baert uit België werd negende, wat ook een bijzonder verdienstelijke prestatie is!

 Elias Läderach uit Zwitserland overtrof de andere deelnemers en werd gekroond tot ‘World Chocolate Master 2018’. Tijdens de zenuwslopende laatste ronde was hij in staat om de jury te overtuigen en kreeg hij een distributiedeal met Harrods. Yoann Laval uit Frankrijk en Florent Cheveau uit de VS zijn de nummer twee en drie.

De competitie

Op vrijdag 3 november, tijdens de laatste ronde, creëerden de tien chocolatiers twee meesterwerken. Een vers gebak, waarvoor ze “ter plaats moesten gaan winkelen  en een klein sierstuk. Het werd een echte race tegen de klok!

Klein sierstuk

Het meest indrukwekkende stuk was de City of Tomorrow van elke deelnemer: hun verbluffende kijk op toekomstige steden, weerspiegeld in ongelooflijke chocoladesculpturen. Hoge gebouwen en futuristische vormen werden gecreëerd, allemaal bereid uit de beste en meest indrukwekkende combinaties van ingrediënten!

De tien chocolatiers brachten een enorme menigte fans met zich mee. Die  gaven hen duidelijk een sterke energieboost. Gelukkig konden alle chocolatiers hun creaties op tijd afronden.

Belgische topprestatie

De Belgische deelnemer Jurgen Baert was terecht trots op zijn patisserie, met een focus op echt verse smaken. “Ik ben erg blij met het resultaat. Gebak is niet echt mijn ding, ik ben meer een chocolatier. Maar ik heb veel geoefend en de kleuren en het effect zijn heel goed uitgekomen “, legde Jurgen uit.

Jurgen over zijn laatste pronkstuk, een zeezicht met veel kubussen: “Mijn stad van de toekomst draait weer om het onderwaterleven, waar mensen in mooie kleine huizen wonen. Er is een  molen aan de bovenkant, die zelfvoorzienend is, het levert energie uit de stroming van het water. En we kunnen de algen en vis gebruiken voor duurzaam voedsel. “

Dramatische hoogtepunten van deze zenuwslopende finale

Het verplaatsen van het pronkstuk/sculptuur verandert in een nachtmerrie voor Desmond Lee uit Singapore. Terwijl hij zijn creatie  naar de presentatiecabine bracht, braken grote stukken af ​​en vielen op de grond. Bekijk de video om het te zien gebeuren!

Bekijk hier de video

Elias Läderach is de uiteindelijke winnaar en wint de titel World Chocolate Master

Elias was erg blij met zijn winnende chocoladestukjes. “Ik heb speciale aandacht besteed aan het suikerniveau van de Patisserie. Het had slechts 4% toegevoegde suiker, wat 60% minder suiker is dan gemiddeld gebak vandaag. Ik heb vers fruit gebruikt en geprobeerd het een heel elegante vorm te geven “, zegt Elias. Voor hem was zijn laatste pronkstuk ware kunst: “Het is als een 3D-schilderij: een dynamisch spel tussen beweging en stilte. Aan de binnenkant zie je een vrouw die de stilte symboliseert. De bladeren die er omheen zweven, symboliseren de beweging. Het is echt een stuk dat al mijn passie en liefde voor artistieke chocolade weerspiegelt “. De winnende chocoladestukken worden tentoongesteld in Harrods, het wereldberoemde luxe warenhuis.

De Persprijs

De persprijs uitreiken is een eer. Alle journalisten – en dat waren er meer dan twintig – mochten niet alleen het grote sierstuk, maar ook de pralines beoordelen. Een toffe job die met veel enthousiasme werd uitgevoerd.

Het resultaat was uitzonderlijk en verrassend: zowel voor het sierstuk als de pralines haalde Elias Läderacht de persprijs binnen.

Van de pers ontving Elias Läderach de prijs voor het beste sierstuk en de beste praline



Foto’s en video’s bekijken

Bekijk hier de video’s van alle deelnemers! Zie Vimeo: https://vimeo.com/wcm2018

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.