Brood en de nieuwe eiwittrends

In een wereld waar voedingstrends voortkomen uit consumentenbehoeftes, economische ontwikkelingen en overheidsbeleid, staat de bakkerijsector voor kansen en uitdagingen. Brood, vooral volkorenbrood, komt naar voren als een waardevolle bron van eiwitten. Het NBC (Nederlands Bakkerijcentrum) belicht de waarde van brood als bron van eiwitten.

Gezondheid

Gezondheid en Bewustwording: Consumenten worden steeds bewuster van duurzaamheid en gezondheid bij hun aankopen. Hoewel bekend om vezels, verdient brood ook erkenning als essentiële eiwitbron.

Sport en spieren

Eiwitten voor Spierontwikkeling: Eiwitten staan bekend om hun bijdrage aan gezonde spieren, een populair onderwerp bij sporters. Wat velen niet weten, is dat brood een verrassende bron van eiwitten is, meer dan menig ander voedingsmiddel.

Vegetarisch en vegan

Plantaardige Eiwitten: Brood bevat plantaardige eiwitten, waardoor het aansluit bij de groeiende trend van vegetarisch en veganistisch eten. Deze verschuiving naar plantaardige voeding bevordert zowel de gezondheid als de klimaatdoelstellingen.

Duurzaam

Eiwitrijke Gewassen van Eigen Bodem: In lijn met de Europese Farm to Fork strategie en de Nationale Eiwitstrategie wordt er gewerkt aan lokale en duurzame baktarwe. Brood, veelal lokaal geproduceerd, past bij de vraag naar meer onafhankelijkheid en zelfvoorziening.

Met de campagne ‘Brood, Goed Verhaal’ wordt de focus op eiwitten gezien als een bevestiging van brood als gezonde, duurzame en betrouwbare voedingskeuze. Geen sterk verhaal, maar een feit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.