
In maart neemt chocolade een hoofdrol in de historische binnenstad van Brugge. Daar vindt niet alleen de proeverroute plaats die Brood en Banket en Koekenstad vzw organiseren, ook gaat het chocoladefestival Bruges in Choc opnieuw door. Dat festival trok tijdens de vorige editie in 2019 nog 8.000 bezoekers aan.
Proeversroute van 1 tot 14 maart
In samenwerking met Koekenstad vzw organiseert Brood en Banket van zaterdag 1 maart tot vrijdag 14 maart in Brugge een proeverroute. Koekenstad vzw organiseerde al twaalf keer die proeverroute in Antwerpen, en doorheen de jaren breidde de ‘Chocolade- en Pateekesweek’ uit. Anno 2025 genieten consumenten ook in het Waasland en de Kempen van allerhande zoete lekkernijen. Het evenement vindt nu dus niet alleen in het Antwerpse plaats als de Chocolade- en Pateekesweek, maar strijkt ook als proeversroute neer in Brugge. In ruil voor een bonnetje krijgen klanten een proevertje aangeboden bij de deelnemende handelaars, die op hun beurt een vergoeding krijgen van de organisatoren.
Festival Bruges in Choc op 8 en 9 maart
De Gilde van Brugse Chocolatiers organiseert op 8 en 9 maart ‘Bruges in Choc 2025’ in de stadshallen van het Brugse Belfort. Daarmee is het chocoladefestival terug van weggeweest. Duurzame chocolade vertolkt de hoofdrol in deze editie die plaats biedt aan zeventig chocolatiers, patissiers en leveranciers. Een andere blikvanger is de wedstrijd om het mooiste chocolade-ei. Het festival vindt plaats tijdens de proeverroute die Koekenstad vzw en Brood en Banket organiseren in Brugge. Wie deelneemt aan de proeverroute, krijgt korting op zijn toegangsticket voor Bruges in Choc. Zonder korting kost die 5 euro.
Geef als eerste een reactie