Chocolate Student Challenge: leerlingen deden eer aan Belgisch patrimonium

Op 21 februari streden negen leerlingen uit zeven scholen om de eerste prijs van de Chocolate Student Challenge. Elk zorgden ze voor een indrukwekkende combinatie van pralines, chocoladerepen en een kunstwerk geïnspireerd op het Belgisch patrimonium. Van chocoladefrieten tot -belforten: de wedstrijd biedt vertrouwen in de chocolatiers van morgen.

Stien Moyson, leerling van het specialisatiejaar banketbakkerij en chocoladebewerking van PIVA, won met haar chocoladecreatie die een klok van een beiaard omvatte en vijf figuren van de Suske en Wiske-reeks. Mathys Pierson, een leerling van het Institut Emile Gryzon, won zilver met zijn eerbetoon aan Kuifje, en zijn schoolgenoot Clara Maertens kreeg de bronzen medaille mee naar huis voor haar chocoladestuk in het teken van René Magritte.

De vakjury, onder leiding van erevoorzitter en meesterchocolatier Jean-Philippe Darcis, beoordeelde de sculpturen op techniek, smaak en originaliteit. Tot die jury behoorde ook Joost Arijs, die de hoofdrol neemt in een reportage van de februari-editie van Brood en Banket.

Op 28 maart vindt een tweede wedstrijd plaats, met patisserie in de hoofdrol. Beide wedstrijden worden georganiseerd door de Belgium Pastry Club, die onlangs de Pastry Lions naar Lyon stuurde. De leerlingen van de Chocolate Student Challenge groeien mogelijk door tot deelnemers van de Coup du Monde de la Pâtisserie in Lyon. Alvast proficiat voor de knappe prestaties!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.