Dingenen & Dergent opent een nieuwe ijswinkel

Op 8 januari 2020 opende de totaal vernieuwde crèmerie Dingenen en Dergent. IJssalon Dingenen & Dergent bestaat al vier jaar. Al die tijd was het ijssalon klein behuisd Vandaag is de zaak sterk uitgebreid.

Wafels, pannenkoeken, tiramisu, taart tatin, milkshakes en natuurlijk ijscoupes en ijshoorntje. Liefhebbers van zelfgemaakte lekkernijen kunnen hun geluk niet op in het ijssalons van Dingenen en Dergent van Sam en Daniël. In het weekend serveren de heren ook een royaal ontbijtbuffet voor 19,5 euro per persoon, met pistolets en koffiekoeken uit de bakkerij van Sam.

Vier jaar geleden hebben Sam Dingenen en Daniel Dergent samen een kleine ijswinkel van 20 vierkante meter geopend naast de bakkerij van Sam. “Ik was moe van het leven in de bakkerij ‘s nachts, en Daniel had een nieuwe uitdaging nodig,” zegt Sam. “Met mijn ervaring in de zoetwaren- en banketsector en Daniel’s passie voor Italiaanse producten, wilden we graag ons eigen ijs bereiden. We begonnen met een kleine toog met 8 bakken ijs. Het werd een instantsucces! De volgende logische stap was een grotere ijswinkel, waardoor je hier nu ook terecht kunt voor een ijscoupe.

grote
Dus breidde het ijssalon afgelopen periode zich sterk uit: van 20 tot 200 vierkante meter wat een grote verbetering betekende. “Maar nog belangrijker is dat het ijs hetzelfde is gebleven en dat het nog steeds door ons zelf bereid wordt”, vertelt Sam Dingenen. “We gebruiken daarbij kwaliteitsproducten. Ons is met pistachenoten, bijvoorbeeld, is niet geproduceerd met chemische “vervangproducten” – die je bij veel andere winkels wél treft – maar is nog echt gemaakt van Italiaanse pistachenoten. We hebben bijvoorbeeld 60 verschillende smaken: 12 basissmaken in de toog die er altijd te vinden zijn, maar daarnaast veranderen we elke dag en brengen we steeds 3 tot 4 speciale smaken, zoals kiwi-banaan of ricotta met gekarameliseerde vijgen. Naast zelfgemaakt ijs en natuurlijk verse pannenkoeken en wafels, werken we ook met lokale producten zoals het Nijlens biertje ‘Viswijf’ of Nijlense advocaat van De Gouden Haan.

We kunnen onze kosten gemakkelijk met 60% verlagen als we dat willen, maar we willen niet weer een ijssalon zijn dat snel veel geld wil verdienen. Dat zie je aan onze bollen ijs: bij ons is dat een bol om u tegen te zeggen!

De Dingenen & Dergent ijssalon is in de winter geopend van 13.00 tot 21.00 uur, in de zomer tot 22.00 uur (maandag gesloten).