DIRA ontwikkelt nieuwe recept om in te spelen op de nieuwe evoluties en trends naar een meer gezonde levensstijl

Dirafrost, specialist in kwalitatieve en smaakvolle producten op basis van fruit voor distributie, retail, bakkerijgroothandel en industrie, lanceert een verbetert recept van hun diepgevroren gecoate aardbeien: de Clean Label Frozen Coated Strawberries. De kunstmatige ingrediënten en E-nummers in de bestaande coating werden vervangen door 100% natuurlijke zetmelen en vezels. DIRA ontwikkelde dit nieuwe recept om in te spelen op de nieuwe evoluties en trends naar een meer gezonde levensstijl. 

                                     

In de wereld is er namelijk een steeds groeiende populatie die te maken heeft met een voedselgevoeligheid zoals een allergie of intolerantie. Er heerst een groeiend bewustzijn om gezond te leven en daardoor zijn mensen op zoek naar voeding zonder kunstmatige additieven maar met natuurlijke en herkenbare ingrediënten. Uiteraard willen mensen dat die producten op een duurzame wijze geproduceerd worden en daarom moeten leveranciers mee evolueren met de wereld en hun consumenten. Om aan die evoluties en trends tegemoet te komen introduceert DIRAFROST de Clean Label Frozen Coated Strawberries.

100% natuurlijk

“Vers geoogst, wordt ons fruit direct ingevroren om een optimale smaak en versheid te garanderen. Wij staan voor natuurlijk en gezond, dat is eigen aan ons product en aan ons bedrijf” zegt Hendrik Colpaert, Sales en Marketing manager bij DIRAFROST. “Daarom wilden we alle kunstmatige ingrediënten in de coating vervangen door natuurlijke zetmelen en vezels. We geven om onze klanten en consumenten en willen hen een 100% natuurlijk en gezond product geven om aan hun behoeften te voldoen. Met deze innovatie brengen we een ware primeur. Uit eerste gesprekken met afnemers in diverse landen weten we dat deze innovatie perfect inspeelt op een steeds stijgende behoefte in de markt”.

Clean Label Frozen Coated Strawberries

De Clean Label Frozen Coated Strawberries zullen beschikbaar zijn in verschillende vormen en afmetingen (blokjes, helften, kwarten, gehele) specifiek voor de bakkerij, bakkerijgroothandel en industrie om te gebruiken als decoratie, vulling,… op heerlijk aardbeien/fruit gebak of desserts.

De unieke eigenschap van Coated Strawberries is dat ze na het ontdooien nagenoeg geen vocht verliezen waardoor het gebak, de taart, het dessert waarop of waarin ze verwerkt worden hun structuur, smaak en uitzicht behouden. DIRAFROST brengt met deze variant een ware primeur uit op de Europese en Amerikaanse markt. www.dirafrost.comGeef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.