Eindelijk meer jongeren naar het technisch onderwijs!

Het aantal Vlaamse leerlingen in het technisch secundair onderwijs (Tso) zal licht stijgen tot 92.000 leerlingen in het schooljaar 2021-2022. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is 31,1 procent van het totale aantal studenten, tegen 30,4 procent het jaar daarvoor. De stijging is vooral merkbaar in het eerste jaar van de tweede graad (derde cyclus van het middelbaar onderwijs). Het aantal Tso-leerlingen steeg van 27,1 % tot 30,5 %.

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) schrijft dit vooral toe aan het gevoerde beleid. “De Vlaamse economie heeft behoefte aan meer leerlingen en technisch geschoolde profielen. Het is belangrijk dat meer jongeren deelnemen aan de gedegen opleidingsprogramma’s van tso en bso. Wij bevorderen dit actief, bijvoorbeeld door aso-scholen de mogelijkheid te bieden tso-onderwerpen te programmeren.”

Vraag is of die trend zich zal verder zetten? Onderwijsorganisaties zijn voorzichtig en wachten de inschrijvingsgegevens van volgend jaar af.

Foto: Bakkerijschool Ter Groene Poorte

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.