Introductie nieuwe Reynaertpraline in Sint-Niklaas

Lokale chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters hebben een nieuwe praline voor Sint-Niklaas gecreëerd. Tien jaar na de Ballonpralines biedt het duo nu Reynaertpralines aan.

De twee chocolatiers hebben er al een jarenlange samenwerking opzitten! Tien jaar geleden introduceerden ze de- ondertussen beroemde – Balonpralines. Nu wilden ze een nieuwe creatie op de markt brengen.
Het idee om de Reynaert de Vos voor dit doel te gebruiken ontstond tijdens een wandeling in de stad twee jaar geleden. “De straatkunst van Sint-Niklaas was voor ons een grote inspiratiebron,” legt chocolatier Nick Wauters uit, “de Reynaertvos op de hoek van de Guido Gezellelaan en de Plezantstraat in Sint-Niklaas trok onze aandacht. We vroegen de kunstenaar Dzia of hij geïnteresseerd was om ons inpakpapier te helpen ontwerpen, en zo is het balletje gaan rollen”.

Reynaertjaar

In 2023 beleeft Sint-Niklaas een echt Reynaertjaar met een aantal toeristische initiatieven en evenementen. De twee heren waren zich daar aanvankelijk echter niet van bewust. “We werden er meteen op gewezen dat volgend jaar het Reynaert-jaar zou worden,” legt Nick Wauters uit. “Deze chocolaatjes zouden een goed begin van het nieuwe jaar kunnen zijn.”

Exclusieve geschenkdoos

De internationaal bekende straatkunstenaar (Dzia & Sons) creëerde het motief voor de praline: Het is de vos Reynaert die naar heteluchtballonnen (het symbool van Sint-Niklaas) kijkt. Het geschenkpakket bevat ook een prozatekst van Ilyo Hansen.

Smaken

De Reynaert praline is verkrijgbaar in twee smaken: melkchocolade met peperkoekvulling en pure chocolade met nougatcrème. “Het zijn smaken die iedereen kent,” legt chocolatier Wim Vyverman uit. “Ze zijn traditioneel en verrassend tegelijk, zoals het verhaal van Reynaert. Zelfs de kleuren van de vos zijn bijna identiek aan die van de chocolade. De combinatie van chocolade, doos en verhaal is perfect.”

Chocolade-Atelier Vyverman, Begijnenstraat 41, Sint-Niklaas. www.chocolade-atelier.be; Chocolatier Wauters, Ankerstraat 45, Sint-Niklaas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.