Starks op Tavola kan je op de stand van Holy Cow enkele bijzonder lekkernijen ontdekken. Deze Gentse firma werd vorig jaar opgericht, maarn-chocolade. Delicate natuurlijke smaken door gebruik te make van de seizoensgebonden fijne cacaobonen die ze zelf telen in Indië. De subtiele smaakverschillen tussen de ‘Monsoon’ en de ‘Dry’ edities zijn verrassend, natuurlijk en authentiek.

De werkelijke opstart van het bedrijf ligt zes jaar gelden toen de twee oprichters, Ellen en Luca in 2015 naar Kerala (India) verhuisden.

Het assortiment Holly Cow: cacaopoeder, geroosterde cacaonibs, chocoladedruppels, cacaonootpasta’s en de chocoladetabletten & Napolitains.

GoGround Beans & Spices

Daar bestudeerden ze het oogst-, fermentatie- en droogproces van cacao. Doel was om dit hele proces te perfectioneren. Tot op vandaag runnen ze de GoGround Beans & Spices-plantage, een duurzaam en transparant cacaobedrijf dat een stabiel en direct inkomen garandeert voor meer dan 200 kleinschalige cacaoboeren.

Vegan

Het resultaat is een veganistisch assortiment van natuurlijke cacaopoeder, geroosterde cacaonibs, chocoladedruppels, cacaonootpasta’s en de chocoladetabletten & Napolitains. Ambachtelijk bereid met een minimaal gebruik van ingrediënten, minder zoet, meer smaak én geen toevoegingen.

Ellen en Luca: “We kijken ernaar uit om op tijdens Tavola in contact te komen met gourmet retailers, foodies, chef-koks, fermentatie enthousiastelingen, gepassioneerde bakkers, chocolatiers, hotels, enz. op zoek naar een geheel nieuwe manier om cacao en chocolade te waarderen, te proeven en ervan te genieten.”