Kortijkse chocolatier Sweertvaeghers verhuist en breidt uit

Chocolatier Sweertvaeghers verhuisde naar de overkant van de straat. Voortaan vind je de winkel in de Korte Steenstraat 2. De winkel noemt voortaan V-chocolatier.

Dit verhaal begon 74 jaar geleden met patissier Robert Sweertvaeghers die enorm van chocolade hield. Hij had een atelier en een winkel in Ieper, later startte hij een winkel in Kortrijk (1946) en ook in Brugge (1950). De grootmoeder van de huidige zaakvoerster Valérie Verougstraete (35) baatte de winkel in Kortrijk uit. In 1946 was Sweertvaeghers al met zijn atelier naar Kortrijk verhuisd. In 1976 kwam de zoon Jan Veroughstraete in de zaak.

Te klein

74 jaar lang bleven ze in de winkel aan de Korte Steenstraat 17. “Maar het werd echt wél te klein”, vertelt Valérie. “Vandaar onze verhuis naar het nieuwe pand aan de Korte Steeenstraat 2 in Kortrijk, aan de overkant van waar het vroegere pand zich situeerde..

Nieuwe winkel

Als architect begeleidde Valérie de werken van nabij. “V-choclatier moet een belevingswinkel worden. Hier moet ook de jonge generatie lokaal geproduceerde chocoladeproducten ontdekken. De verhuis betekent tevens het startsein om vier nieuwe chocolades uit vier verschillende continenten op de markt te brengen”, aldus Valérie Veroughstraete!

Foto’s website & facebook Holvoet Interieur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.