Bakker verhuist van Koksijde naar De Panne

Als de werken goed verlopen zouden Joeri Dehoorne (34) en Marijke Poppe (34) van Bakkerij Helvetia uit Koksijde op 7 december 2019 de deuren van hun nieuwe winkel openen. Niet langer in Koksijde, maar wél in De Panne waar ze de oude Aldi-gebouwen zullen betrekken.

Vandaag de dag heeft Helvetia Bakery zes vaste medewerkers in dienst. “We vonden de ruimte die we nodig hadden in het oude Aldi-gebouw”, zegt Marijke. “Ons huidige bedrijf is te klein geworden. Het gebouw aan de Veurnestraat 215 in de Panne is bijna twee keer zo groot.

We hebben 700 vierkante meter en 50 parkeerplaatsen. Alleen onze winkel al zal 90 vierkante meter innemen. We zullen ook vier studio’s hebben in plaats van twee. We hebben het echt nodig omdat we alles zelf maken, inclusief onze boterkoeken en taarten. Alleen is onze chocolade niet zelfgemaakt. Al het andere is traditioneel.

Joeri en Marijke staan bekend om hun artisanale taarten waaraan ze een gepersonaliseerde toets voegen. Het echtpaar wil dat graag op de nieuwe locatie uitbreiden. “We willen daar ook zelfgemaakt ijs aanbieden. We hebben ook een extra toonbank voor koud vlees, broodjes en soepen.

Digitaal

“Dankzij ons volledig geautomatiseerde kassasysteem bieden wij de klanten binnenkort ook een online shop aan. Als die klant voor 21.00 uur iets uit ons assortiment brood en gebak bestelt, kan hij die bestelling de volgende dag komen ophalen. Brood kan nog dezelfde dag besteld en opgehaald worden. Zo richten we ons niet alleen op trouwe klanten, maar ook op bedrijven, scholen en mensen die de Veurnestraat doorkruisen”, legt Joeri uit.

De feestelijke opening is gepland voor 7 december.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.