Nieuwe bakkerij Lekkers van ‘t Laar in Zonderschot geopend

De inwoners van Zonderschot (Heist-op-den-Berg) hebben opnieuw een bakkerij. Op 2 april 2021 openden Gerda De Cock (53) en Luc Meuris (62) de bakkerij Lekker van ‘t Laar. Daarvoor hadden ze hun ijssalon ‘t Kroontje in Putte stopgezet. Hun werkterrein is nu de veranda van hun thuisbasis Zonderschoot, waar ze een bakkerij openden. Lekkers van ‘t Laar is een paleisje voor fijnproevers. Naast verschillende broden, pistolets, taarten, koffiekoeken, beleg, …vind je er ook ambachtelijk- zelfgedraaid -roomijs en take-away koffie.

Gerda De Cock en Luc Meuris runden Ijssalon ‘t Kroontje al 13 jaar in Putte. Luc is nu met pensioen gegaan. Alleen kon Gerda die zaak niet verder runnen. “Maar corona bezorgde ons eigenlijk de oplossing”, vertelt Gerda. “Tijdens de eerste lockdown vorig jaar zijn we ijs gaan verkopen aan voorbijgangers in ons huis in Zonderschot. Dat beviel heel goed, dus hebben we de zaak in Putte te koop gezet”, zegt Gerda. “Ik zou ijs blijven maken en verkopen aan huis. Ijs is echter een seizoensgebonden product. Dat zette ons tot nadenken. Omdat Zonderschot geen bakkerij, slagerij, winkel of caf├ę meer heeft, kwamen we op de idee om een koude bakkerij te openen.”

Gerda: “Het brood is afkomstig van bakker uit Mortsel die Europees kampioen werd. Ik koos bewust voor een goede, ambachtelijke bakker. Industrieel brood is niks voor mij. Voor ons cre├źerden ze twee nieuwe broden: ‘t Zonderschotteke en ‘t Laarke. En het ijs wordt door Gerda zelf gemaakt. Ze maakt ook ijstaarten op bestelling.

Lekkers van ‘t Laar, Klein Laarstraat 23, 2220 Heist-op-den-Berg

Beelden: facebook.com/lekkersvantlaar