Nieuwe broodautomaat in Snaaskerke

Goed nieuws voor de mensen van Snaaskerke: bij Dorpsstraat 11 staat een nieuwe broodautomaat. Vicky Margory en Michaël Van Poucke, die volgende zomer een nieuwe winkel willen openen in Snaaskerke hebben daarvoor het initiatief genomen.

De supermarkt van Bart Hinderijckx en Gina in de Dorpsstraat heeft eind juni haar deuren gesloten. Dit gaf de indruk dat de dorpelingen nu telkens een omweg van minstens zes kilometer zouden moeten maken om een vers brood te bemachtigen. In het voorjaar kondigden Snaaskerkenaars Vicky Margory en Michaël Van Poucke al eerder aan dat ze een buurtwinkel openen medio 2020.

Vers brood en broodjes

Om de kloof tussen de sluiting van de oude winkel en de opening van de nieuwe buurtwinkel te dichten, hebben Vicky en Michael al een broodautomaat geïnstalleerd in de dorpstraat van Snaaskerke. “Sinds augustus onderzochten we de mogelijkheid van een broodautomaat…. We maakten kennis met bakkerij Defruyt in Oostkamp. Die zou in de toekomst ons beleveren. De automaat staat op eigendom van Linda Mestdagh. In ruil voor elektriciteit ontvangt zij elke dag een vers brood.

‘s Morgensvroeg gevuld

Voor Michael, die als freelance schilder en decorateur blijft werken, is dit nog maar het begin. “Elke dag rond 16:30 uur moet de bestelling doorgegeven worden. Vicky zorgt daarvoor. De volgende ochtend, om 6 uur ‘s morgens, wordt het brood geleverd en stop ik die in de automaat. Die is uitgerust met een speciaal airco-systeem voor brood. Er is plaats voor 45 broden. We willen het aanbod graag afwisselen met bijvoorbeeld pistolets en suikerbrood n het weekend. Een brood bekom je al voor 1,45 euro of een zak sandwiches voor 2,30 euro.

Vicky en Michaël hopen uiteindelijk tegen volgende zomer klaar te zijn met hun nieuwe buurtwinkel.