Patisserie ‘The Bumblebee’ in Kortrijk is pas open en boekt veel succes

Op de Graanmarkt in Kortrijk kwam er recent een nieuwe zaak bij die de straat nog meer aanzien geeft. In patisserie ‘The Bumblebee’ kun je terecht voor cupcakes, koekjes en gepersonaliseerde taarten. “En mijn happy cups, uniek in de regio”, vertelt de uit de Dominicaanse Republiek afkomstigezaakvoerster Shaimey Guzman (29).

“Ik heb al altijd graag gebakken voor familie en vrienden. De coronacrisis liet me toe me er echt in te professionaliseren, door online cursussen te volgen en veel te oefenen. Ik ben creatief en kom tot rust wanneer ik bak. Dat zal altijd zo blijven”, zegt Shaimey Guzman. Ze speelt nu haar baktalent uit in patisserie Bumblebee op de Graanmarkt tussen cocktailbar Sprezza en de recent geopende gastrobar Billy Ray. “Ik kies bewust voor Kortrijk. De stad is al enkele jaren enorm aan het groeien, je ziet hoe er veel toffe handelszaken bijkomen. En ondernemen is hier betaalbaar, Brugge is net te ver en te duur.”

Ambachtelijk

Bumblebee is voor alle duidelijkheid geen knipoog naar de gelijknamige Transformers-robot. “Ik hou van hommels, vandaar de naam”, glimlacht Shaimey. Wie naar Bumblebee gaat, kiest voor ambachtelijk gebak. “Ik maak alles zelf, ‘from scratch'”, benadrukt de zaakvoerster. Zo valt haar red velvet cake – smeuïge lagen chocoladecake, gecombineerd met friszoete cream cheese frosting – bijzonder in de smaak.

Haar gepersonaliseerde taarten zijn ook een troef. Elk gebak wordt trouwens afgewerkt met heerlijke toppings en eetbare decoratie. Verder biedt Shaimey een wisselend aanbod van zes tot acht verschillende cupcakes aan met onder andere de salted caramel, chocolade, pistache, Kinder Bueno, witte chocolade en aardbei, volgens het seizoen. Ook koekjes, zoals american cookies, brownies en blondies, zitten in haar assortiment. Haar eigen favoriet is de klassieke chocolate chip cookie.

Happy Cups

Om nog meer keuze te hebben, kun je in Bumblebee ook happy cups kopen. Dat is een gelaagde cake met crème en biscuit, handig geserveerd in een beker en afgewerkt met toppings, legt Shaimey uit.

“Ik was al een tijdje van plan om een winkeltje te openen, maar mijn vriend motiveerde me die droom echt na te jagen. Ik vond dit pand online. Ik ben benieuwd hoe deze buurt zich zal ontwikkelen. Zo vernam ik ook al hoe de stad plannen heeft voor een Kortrijkse Ramblas . Het interesseert me zeker.”

Bumblebee op de Graanmarkt 8 is open op woensdag en zondag van 12 tot 18 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 18 uur. Gesloten op maandag en dinsdag. Bestellen doe je ter plaatse, via de Instagrampagina thebumblebee_be, via info@thebumblebee.be of op 0493/87.53.01.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.