Pop-up-winkel voor Cake & Bake in Rijkevorsel in de oude bakkerij Van Opstal

Roel Van Opstal en zijn partner Ellen Hens openden een jaar geleden een bakkerij onder de naam Cake & Bake. Ze deden dat zonder fysieke winkel, maar voortaan kunnen klanten ook terecht in de oude buurtwinkel op de hoek van de Hoogstraatsesteenweg en de Leopoldstraat in Rijkevorsel.

“Met deze winkel is Cake & Bake beter zichtbaar in het straatbeeld. De winkel behoort aan mijn ouders toe”, legt Roel uit. “Drie generaties bakkers zijn ons voorafgegaan.” Vroeger kwamen klanten hun bestelling ophalen bij de bakkerij achterin. De winkel heeft een aparte in- en uitgang om het meer coronaproof te maken. We zullen hier maar tijdelijk zijn. In de tussentijd is dit een goede oplossing voor Cake & Bake. Daarna zullen we zien wat we gaan doen!”

Sterkhouders

De bestellingen lopen vlotjes binnen. Bananentaart, een van mijn vaders specialiteiten, is nog steeds populair. We verkopen ook chocolade, maar we maken die niet zelf. De winkel is in het weekend open omdat het nog steeds een bijzaak is voor Ellen en mij. Ik werk in een bakkerij voor de hotelindustrie, dus daar is het nu rustig.

Inrichting

De kringloopwinkels zijn voorlopig dicht. Dus moesten we in de eigen spullen zoeken naar materiaal om te gebruiken. De bar is nog eentje van Oma, de kast komt van bij mama… “, vertelt Ellen. De rekken waar vroeger de pistolets en broodjes lagen, worden nu gebruikt om het assortiment chocolade te laten zien,” zegt Roel. “De ovenschop van de bakkerij leunt tegen de achterste muur.

Open tot Pasen

“De feestdagen naderen”, zegt Ellen. “Dankzij de lockdown zullen veel mensen thuis blijven en daar een feestje bouwen. We proberen op die vraag in te spelen. De winkel zal hier zeker open blijven tot Pasen”

www.cakeenbake.be