Geef een gratis kinderboek over brood weg

Kinderen informeren over brood… Dat is kinderen vertellen over onze cultuur, de manier waarop wij in ons land eten…. Met het Knotsgekke Broodboek van Kolletje & Dirk wordt dat extra leuk, omdat het zo een vrolijk boekje is. Brood & Gezondheid biedt alle kinderen dit broodboek. Je kan het gratis downloaden (hieronder) en op de site van Brood & Gezondheid.

Heerlijk zo’n ochtend, de tafel mooi gedekt, een kopje koffie, vers brood en het hele gezin gezellig aan één tafel. In België groeien we op met boterhammen, brood is eigenlijk niet weg te denken uit onze cultuur. Ben jij ook zo’n fan van brood?

Kolletje en Dirk en het knotsgekke broodboek

Kolletje heeft altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze haar naam Katharina Orselia Laetitia zegt, gebeuren er wonderlijke dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen en ontdekt ze waarom brood zo’n goed verhaal is.

In het Knotsgekke Broodboek vind je 3 leuke verhalen. Download het boek en lees ze alle drie!

Download nu het gratis kinderboek


 

#1 ALLEMAAL BLOOTJES

Vandaag gaan Kolletje en Dirk met mama naar een bakkerij. Ze mogen kijken hoe brood wordt gebakken. De bakker bakt het brood heel vroeg, want ’s morgens als de winkels opengaan, moeten de broden al in de rekken liggen. Kolletje ziet kinderen uit haar klas en meester Lucas. ‘Hoi, meester Lucas!’ roept ze. Meester Lucas steekt zijn gitaar omhoog en zwaait naar de kinderen.

Lees wat er verder gebeurt!

#2: HET BETOVERDE ONTBIJT


Het is zondagmorgen heel vroeg, maar Kolletje en Dirk zijn al aangekleed en zitten op de schommel in het speeltuintje. ‘Slapen ze nog bij jou?’ vraagt Kolletje aan Dirk. Dirk knikt. ‘Het zijn slaapkoppen.’
In het park komen ze Fleur en haar vriendinnen tegen. Zij spreiden een groot kleed uit voor een picknick.
 
Ineens begint het picknickkleed te bewegen. Hoe kan dat?

#3 Het geweldige ontbijtfeest


Als Kolletje wakker wordt, pakt ze haar knuffel Waffie en loopt naar het raam. Ze schuift het gordijn open, kijkt naar buiten en juicht. ‘We hebben vandaag een ontbijt met de hele buurt bij het speeltuintje!

Mag de zwerver die langskomt ook mee-eten?

Brood

* geeft je energie: het zit boordevol voedingsstoffen zoals mineralen, vezels, ijzer, vitamines, koolhydraten &eiwitten * een goede start van de dag: zowel voor jou als de kinderen * helpt je minder te snacken: brood geeft een verzadigd gevoel en zo grijp je minder snel naar een tussendoortje