Prachtige taarten mt 3D-printer van Dinara Kasko

3D-printen verovert langzamerhand de banketwereld. Patissiers van wereldfaam zoals Cedric Grolet werken er al lang mee. Maar ook de Oekraïense patissier Dinara Kasko werkt zich vandaag wereldwijd in de belangstelling met haar met 3D-print gerealiseerde taarten.

Ze bakte al graag, lang voor ze architectuur studeerde. Haar studie werd de basis voor haar kennis inzake vormgeving. Toen ze een dochter kreeg, ging ze bakken en 3D-printen combineren. Haar geometrische desserts noemt ze “eetbare architectuur”. Met het 3D-software-programma tekent ze eerst een vorm op haar computer. Vervolgens print ze het uit op haar 3D-printer in een siliconenmal.

Vormgeving

“Ik gebruik voornamelijk vormen als kubussen, piramides en bollen”, zegt Kasko. Wat de kleuren betreft, houdt ze het liefst eenvoudig: rood, wit en zwart. “Ik ontwerp een nieuwe vorm voor elke nieuwe taart – een proces dat gemakkelijk enkele maanden in beslag neemt. Ik hou van taarten bakken, maar ik wilde iets nieuws toevoegen”, zegt de Oekraïnse. En zo werd het idee voor taarten met 3D-geboren. In functie van die taarten ontwerp ik mijn mallen.”

Nog meer over 3D-printen

Beelden: website & instagram Dinara Kasko

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.