Sebastien Trudelle van Smores Pastry & Chocolates heeft in Frankrijk een belangrijke eretitel voor professionals in de patisserie in de wacht weten te slepen.
Trudelle werd volgens RTV Maastricht woensdag in Parijs gekwalificeerd tot ‘Meilleur Ouvrier de France’, oftewel ‘Beste Ambachtsman van Frankrijk’.
Maanden voorbereiding
Trudelle heeft een zaak in zowel Maastricht als ook in Meerssen. Voor
deze meesterproef moest hij drie kunstwerken van chocolade, suiker en
gebak maken. Het team van Smores Pastry & Chocolates is maanden
bezig geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Uiteindelijk
moest de patissier drie dagen in afzondering zelf zijn ‘skills’ tonen en
de drie kunstwerken maken, waarna ze door een jury werden beoordeeld.
Van de 15 deelnemers kregen woensdag slechts vijf patissiers deze Franse
eretitel.
De officiële overhandiging door de president van Frankrijk volgt in maart 2019.
Bron: Limburg.nl
Geef als eerste een reactie